Kezdőlap » Családi élet » Hogyan tartsunk törpenyulat tengerimalaccal együtt?

Hogyan tartsunk törpenyulat tengerimalaccal együtt?

Ha lakásunkban tartunk tengerimalacot, és törpenyulat, lehetséges hogy fel fog merülni a fejünkben, hogy megpróbáljuk őket összeszoktatni, egy ketrecbe rakni, így csökkentve a ketrecek számát a lakásban.
Azonban ne cselekedjünk meggondolatlanul, mivel akár a kedvencünk testi épségét is kockáztathatjuk ezzel a döntéssel. Vannak olyan nyuszik, akik szeretik ha van társuk, azonban vannak olyanok is, akik szó szerint nem tudják elviselni, ha bármilyen másik állat van mellettük. Mint sokan tudják, két fiút, vagy lány nyuszit nem fiatalkoruktól kezdve kockázatos együtt tartani, mivel verekedhetnek, és így komoly sérülést is okozhatnak egymásnak.
A tengerimalacoknál az összeszoktatás a fajtársaikkal nem túl nehéz, mivel a nőstények egy kis hatalmi harc után elfogadják egymást egy-két nap alatt, azonban a hím tengerimalacok sokkal nehezebben fogadják el egymást. Ha fiú, főként ivartalanított nyuszi mellé szeretnénk berakni tengerimalacot, akkor – ha a fülesünk nem agresszív-, egy két nap alatt el is fogadja, és aranyosan együtt tudnak majd eszegetni, és aludni is, ami mindkét állat számára megszünteti a magányt. Ha nőstény tengerimalacot rakunk ivartalanított nyuszi mellé, akkor biztosak lehetünk benne, hogy semmilyen eshetőség nem áll fent arra, hogy esetleg bántsák egymást, azonban ha hím tengerimalac kerül a nyuszi mellé, akkor előfordulhat, hogy a tengerimalac udvarlásképpen megrágcsálja, időnként kitépi a nyuszi oldalsó kiálló szőrrészeit.
Amit semmiféleképp nem szabad elfelejtenünk az, hogy ivarérett állatokat ne rakjunk egymás mellé, mivel egyfolytában zaklatni fogják egymást, amivel nem hogy jót tennénk, hanem mindkét állat életét megkeserítjük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük