Kezdőlap » Hobbi » Hogyan tartsunk hörcsögöt?

Hogyan tartsunk hörcsögöt?

Gondoskodni egy másik élőlényről felelősséggel jár. Még ha egy olyan pici teremtésről is van szó, mint egy hörcsög, ami kényelmesen elfér a tenyerünkön.
A hörcsögnek több fajtája is van, ám a tartásukkal kapcsolatban nincsenek eltérések. A kisállat-kereskedésben minden szükséges dolgot be tudunk szerezni.
Ha az otthonunkban biztonságosan szeretnénk tartani egy ilyen kisállatot, először is egy terráriumot, vagy még jobb, ha egy ketrecet szerzünk be neki. Ennek az alját faforgáccsal borítsuk be, hogy ne közvetlenül az üvegen, vagy a műanyagon mászkáljon az állat. Fontos, hogy legyen neki egy etetője, egy kis műanyag tálka, amibe az eleséget tesszük neki. Sokan azt mondják, hogy itató nem szükséges, hiszen ha kap friss lédús zöldségeket és gyümölcsöket, akkor abból meg is van neki a folyadékszükséglet, de azért nem árt, ha van neki bent mindig friss víz, főleg nyáron, a nagy hőségben. Szükség van még egy házikóra is, ahova elvonulhat aludni. Ezt ki lehet bélelni vattával, olyan fajtával, amit kifejezetten nekik készítenek. Ez télen különösen jó célt szolgál, mivel melegíti őket.
A hörcsögök mozgékony állatkák, szeretnek futni, nagyon élvezik, ha van nekik egy futókerekük, amiben tekerhetnek. Fontos, hogy olyan kereket válasszunk nekik, aminek a rácsai között nincs hézag, mert ha van, akkor szaladgálás közben a lyukba beleakadhat a lábuk, és akár el is törhet. A fájdalom elkerülése végett tömör futókereket szerezzünk be. Egyéb játékszereket is adhatunk nekik, nagyon jól elszórakoznak a WC papír gurigával, egy madzaggal, szinte bármivel, amivel nem okozhat magának sérülést. A fogai koptatására lehet neki betenni fogkoptató követ.
Etetésük: a boltokban kapható száraz rágcsálóeledelt mindig egészítsük ki friss gyümölccsel és zöldséggel. Imádják a répát, salátát, lóherét, paradicsomot, paprikát, minden lédús gyümölcsöt (de a citrusfélékkel óvatosan kell bánni). Természetesen a szotyi a kedvenc csemege.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük