Kezdőlap » Karácsony » Hogyan tartsuk távol a gyermekünket a karácsonyfától, a Jézuska érkezéséig?

Hogyan tartsuk távol a gyermekünket a karácsonyfától, a Jézuska érkezéséig?

A legnagyobb problémát egy családban Karácsony idején a bejgli sütésen, a főzésen, a takarításon, az ajándékvásárláson és a csomagoláson kívül, hogy mihez kezdjünk gyermekünkkel. Ilyenkor ugyanis a poronty mindenben részt akart venni, mindenről tudni akar, és mindent látni akar. De mi van akkor, ha még kicsi ahhoz, hogy mindent láthasson, és hisz még a Jézuska/Angyalka elméletben?
Nos, elég sok kézenfekvő dolog van, és sok kreatív ötletet is ki lehet találni. Azoknál a családoknál, ahol a nagyszülők is aktív résztvevői a gyermekek mindennapjainak, még egyszerűbb a helyzet. A mama vagy a papa elviheti őket szánkózni, vagy ha nincs hó, akkor a játszótérre, vagy játszóházba. Elmehetnek különböző karácsonyi vásárokba, forró csokit ihatnak, kürtös kalácsot ehetnek.
Ahol nem ilyen szerencsés a helyzet, ott az édesapa, vagy az édesanya feladata a távol tartás. Karácsony környékén rengetegféle mesét és családi filmet játszanak a mozik, amiket a gyerekek imádnak. Ha a szülő is kicsit gyerekké válik mellettük, észre sem veszik, hogy ez egy amolyan „kötelező program”.
Ha végképp nem tudjuk megoldani, hogy csemeténk ne legyen otthon, amíg sürgünk-forgunk, kitalálhatunk neki valamilyen kreatív elfoglaltságot. Mondjuk, adjunk át neki egy kisebb, számára is megvalósítható feladatot, melyet titokban kell elvégeznie. Például: csomagolja be ő a nagyszülők ajándékát – persze néha nézzünk rá, hogy megy neki. Az, hogy titokban kell megoldania, elfeledteti vele a gondolat szikráját is, hogy igazából előle titkolnának valamit.
Ne feledjük, bár a meglepetés okozása a cél, ha olyan módon intézzük ezt, hogy a dolog elveszti a varázsát, az a gyereket jobban megviseli, mintha megtudná az igazat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük