Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan tartsuk meg a súlyunkat az ünnepek alatt?

Hogyan tartsuk meg a súlyunkat az ünnepek alatt?

Itt a karácsonyi ünnepek és a szilveszter közeledtével aktuális a sok finomság és étel elfogyasztása miatt a plusz kilók felszökése. Mit tegyünk, hogy mindez ne történjen meg?

Nyugodtan fogyasszunk azokból az ételekből, amelyeket épp megkívántunk, csak tudjuk, hogy hol a határ, nem kell kipukkanásig enni magunkat. Nem kell az édességeket, süteményeket sem kihúzni a fogyasztható ételek közül, hiszen ezek fogyasztásának is most van itt az ideje. De a sütikből is válasszunk egyet ki vagy együnk két felet, ha mindenképpen megszeretnénk kóstolni mind a kettőt. Ha tortát választunk, akkor is érjük be egy szelettel, nem kell felfalni a fél tortát.

Ha nem szeretnénk néhány kilót felszedni, akkor ne a cukros üdítőket válasszuk a már így is rengeteg ennivaló és sütemény mellé. Válasszunk inkább ásványvizet vagy gyümölcs leveket, így ennek segítségével nem jönnek, olyan gyorsan a kilók.

De italként választhatjuk a citromos vizet, ha szeretjük, mivel a citrom gyorsítja a zsír égetést és így megelőzhetjük a kilók felszaladását az ünnepek alatt.

Ha vendégségbe megyünk az ünnep alatt, elkerülhetetlen, hogy ne fogyasszunk valahol valamit. Együnk nyugodtan mindenhol, de nem kell jól lakni vagy degeszre enni magunkat, elég ha csak kóstolót veszünk belőle. Kérjünk kis tányért, így ha ezt tele is rakjuk, nem eszünk meg egy egész nagy tányérnyi finom, de hizlaló ételt és a vendéglátót sem sértjük meg, hogy nem eszünk, vagy csak egy harapást eszünk.

Így figyeljünk hát oda arra, hogy miből, és mennyit fogyasztunk az ünnepek alatt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az illóolaj története

Számos ókori kultúra ismerte és alkalmazta az illóolajokat. Növények különböző részeiből nyerték ki az eszenciákat, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük