Kezdőlap » Családi élet » Hogyan tartsuk fenn a régi barátságokat?

Hogyan tartsuk fenn a régi barátságokat?

Eljött végre a várva várt nagy szerelem, legszívesebben egész nap az imádott társ karjaiban lennénk. Senki és semmi nem foglalkoztat minket Rajta kívül. Egy- egy társasági eseménynél, bulinál, baráti kártyázásnál többre értékeljük a kettesben eltöltött romantikus órákat. Aztán, ahogy telik az idő egyre többször fogalmazódik meg a gondolat: régen milyen jókat buliztunk a barátnőkkel, de jó lenne újra találkozni velük.
Sajnos előfordul, hogy ez a felismerés túl későn történik meg és azt vesszük észre: egyedül maradtunk.
Ha ezt nem szeretnénk megélni, – ugyanúgy, mint egy párkapcsolatban- a barátságon is dolgoznunk kell.
Persze kifogásokat is gyárthatunk, ráfoghatjuk a gyerekre, a párunkra, a rengeteg házimunkára, a túlórákra, de nézzünk mélyen magunkba: Tényleg nem volt időm egy év alatt megírni egy sms-t? Minden nap a háza előtt megyek el, biztosan nem ugorhattam volna fel meglátogatni?
Minden ember életében nagyon fontosak a barátok. Ha örülünk, ha boldogok vagyunk, velük osztjuk meg először. Ha bánatunk van, ha elhagytak, becsaptak, vagy csak felidegesítettek, ők azok, akik képesek órákig hallgatni a sírásunkat, szidalmainkat és megértően átölelnek, vigasztalnak, ha kell, velünk együtt sírnak.
Egy igazi barát jóban- rosszban mellettünk áll. De soha ne felejtsük el, hogy az életben nem csak nekünk, a barátainknak is lehet öröme és bánata, amit ők szintén meg szeretnének osztani velünk. Nekik is szükségük lehet vigaszra, megértésre és ha ezt hiába keresik, bizony joggal gondolhatják, hogy önzőek vagyunk és elpártolhatnak tőlünk.
Ne felejtsünk el tehát dolgozni a barátságon még akkor is, ha éppen számos más problémával küzdünk, hiszen egy igazi barát akkor is mellettünk áll, amikor az aktuális „Nagy Ő” már réges rég a múlté…

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Papírtakarékosság a gyakorlatban

Manapság szinte minden háztartásban nő a papírfelhasználás, ami természetesen növekvő költségeket okoz a fogyasztók oldalán, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük