Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan tartsuk fenn költséghatékonyan a hűtőnket?

Hogyan tartsuk fenn költséghatékonyan a hűtőnket?

November 15-én volt a Nemzeti Hűtőtakarító Nap az USA-ban. Ahogy közelednek az ünnepek, egyre több sütés-főzésre számíthatunk, sokszor mindennap be kell vásárolni és a hűtőt is folyamatosan használnunk kell. Miközben a karácsonyt készítjük elő figyeljünk arra, hogy a hűtőnk folyamatosan meg legyen pakolva!
Hogy miért?
Elsőre teljesen egyszerűnek tűnik, hogy egy ünnep alkalmával megtömjük a hűtőt, de fontos arra figyelnünk, hogy a hétköznapokban se maradjon sok üres hely a fridzsiderben. Mivel kihagyott – feltöltésre váró részek hamar nagy problémát okozhatnak. Ahogyan elkezd ürülni a hűtőszekrény helyezzünk bele több nagy kancsó vizet, melyek jól lehűlnek és kitöltik az üres helyeket. Ez azért könnyíti meg a berendezésünk működésért, mert annak szüksége van egy tömegre, mely lehűlve segít fenntartani a doboz belső hőmérsékletét. A hideg ételek és italok elnyelik az a meleg levegőt, ami minden egyes ajtónyitáskor beáramlik a hűtőszekrénybe. Ha tehát teli van a hűtő, akkor a benne lévő finomságok a szerkezet munkáját is elvégzik növelve annak élettartamát.
Egyébként a mindenféle ételmaradékok körülbelül 3-4 napot bírnak egy hűtőszekrényben, aztán elkezdenek megromlani, a tojások 3-4 hétig is elállnak. A zöldségek átlagosan 1 hétig, azonban esetükben ügyeljünk arra, hogy ne állítsuk túlságosan hidegre a fridzsidert, a fagyott uborka vagy káposzta undorító, ehetetlen. Azonban például a citromok a tojásokhoz hasonlóan 3-4 hetet bírnak. Ha valami megromlik vagy elkezd megromlani, ne tartsuk a hűtőben csak azért, hogy növelje a hatékonyságát. Dobjuk ki és az üres helyeket üveg vizekkel töltsük fel!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzük az időszakos nagyobb feladatokat a háztartásban?

A napi-heti időbeosztás mellett érdemes tekintettel lenni arra, hogy számos olyan háztartási, kerti munka adódik, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük