Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan tartsuk be az illemszabályokat?

Hogyan tartsuk be az illemszabályokat?

Mindenki tudja, hogy vannak illemszabályok, amiket be kellene tartani, főleg az idősekkel szemben. Régen alapvető dolog volt az illem betartása, viszont a mai, XXI. században egyre kevésbé tartják be a fiatalok.

A legfontosabb szabály az, hogy mindig a fiatal köszönjön előre az idősnek. A buszon adjuk át a helyünket, segítsük fel a csomagjaikkal.

Bemutatkozásnál alapvető illemszabály, hogy mindig a férfit mutassuk be a nőnek, a fiatalabbat az idősebbnek és az új beosztottat a főnökének. Viszont egy fiatal nőt akkor mutatunk be egy férfinek, amikor az idősebb, még akkor is, ha a szabály azt mondja, hogy a férfinek kell bemutatkoznia. Egy férfi mindig fel kell álljon, amikor valakit bemutatnak neki, kivételt képeznek az ápolók és a betegek, de egy nő mindig ülve marad.

A köszönés a legudvariasabb üdvözlésforma. Egy illedelmes köszönés, kis gesztus, és máris jobb benyomást keltünk. Férfiak találkozásánál illik kezet fogni, ám ennek is meg vannak a maga szabályai.

Az utcai viselkedés is fontos. Ne hallgassunk zenét, ne üvöltözzünk, ne lökdösődjünk, engedjük előre azt, aki siet, ne foglaljunk el egy egész járdát, és még lehetne sorolni. Fontos, hogy ne szemeteljünk, ne szépítkezzünk és ne cigarettázzunk.

Utazáskor ne tolakodjunk, illetve ne tiporjunk el másokat. Adjuk át helyünknek a betegeknek és a kismamáknak és a kisgyerekkel lévőknek is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A vegetáriánus életmód kedvező hatása

A vegetáriánus étkezés számos előnnyel rendelkezik. Aki nem fogyaszt húst, bizonyítottan az átlagnál kisebb az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük