Kezdőlap » Családi élet » Hogyan tartsuk a tengerimalacot?

Hogyan tartsuk a tengerimalacot?

A legtöbb családban előfordul, hogy a gyerekek nagyon szeretnének valamilyen állatot tartani. Mi szülők tisztában vagyunk azzal, hogy ez mekkora felelősség, hisz az állatot gondozni kell, a gyermek lelkesedése hamar lanyhulni kezd és bizony a szülő nyakára marad az állat tartása.

A tengerimalac , azoknak a családoknak jó megoldás, akik nem szeretnének az egész lakásban szabad teret biztosítani házi kedvencüknek ( pl . kutya, macska) , de kézbe vehető, szeretgethető állatra vágynak.
Méreténél fogva, kedvezőbb egy kisgyermekes családban, mint a kisebb méretű kedvenc és nagyon intelligens állat.

A legideálisabb a törpenyúl ketrec számára, nem szűk, van mozgástere benne, mégsem foglalja el a fél szobát. Forgáccsal borítsuk az alját, amit szükség szerint, de hetente minimum kétszer cseréljünk. Ecetes, forró vízzel mossuk ki minden esetben az alját, ez fertőtleníti, de nem mérgező, ellentétben a gyári fertőtlenítő szerekkel, ami ártalmas is lehet az állatnak. A tengerimalac szaglása nagyon kifinomult, ezért óvatosan kell bánni a szagokkal.

Az önitatóhoz a legjobb szoktatni, mert így igény szerint ihat és a szelepes itatók praktikusak. Naponta kétszer etessük. Hamar megszokja, ha napközben többször adunk neki finomságokat és nehéz visszaállni a rendszeres etetésére, mert hangos visítással jelzi igényét.
Alap legyen a teljes értékű táp, rágcsálóknak. A csomagolást mindig olvassuk el.

A széna is alapvető, a fogait is ezzel koptatja, így naponta szükséges gondoskodnunk, hogy megkapja. Jó minőségű szénát adjunk, ne legyen nedves, penészes, mert az az állat halálát is okozhatja.
Zöldségek közül a puffasztó hatásúakat nem kaphatja (-k betűs: káposzta, karalábé stb . ) de a burgonyát is tilos neki adni. Nagyon kedveli a salátát, kígyóuborkát, sárgarépát, de ez egyéni. Olvassunk utána a tartásának, etetésének.

Nagyon igényli a foglalkozást, beszélgetést, nem szeret egyedül lenni. Naponta ki kell venni a ketrecből, engedni mászkálni, szaglászni. Ne hagyjuk felügyelet nélkül.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen alkotás az anime és a manga?

Az utóbbi pár évben meglehetősen népszerű lett kishazánkban Japán, így gyakran hallani az anime és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük