Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan tartsuk a kapcsolatot a még meg nem született babával?

Hogyan tartsuk a kapcsolatot a még meg nem született babával?

A várandósság első örömteli észlelése után a nők sajnos hosszú hetekig semmit sem érzékelnek a baba jelenlétéből, hacsak az állandó rosszullétet nem tekintjük annak.
Sokan vannak, akik még hetekig végeznek terhességi teszteket, számukra ez bizonyítja folyamatosan a baba jelenlétét.

A hatodik és nyolcadik hét között már valószínűleg minden várandós anyuka ellátogat a nőgyógyászához, aki ultrahangos vizsgálattal megállapítja a terhesség tényét. Ekkor láthatja a leendő anyuka – és ha el tudja kísérni, a leendő apuka is – először a kisbabát, pontosabban a petezsákot, ami ekkorra már beágyazódott, és valószínűleg a későbbi szívizom sejtjei is működésbe léptek: látszik a majdani szív lüktetése a felvételen.
Érdemes megkérdezni, hogy tudnak-e adni a vizsgálat helyén képet az ultrahangon látható babáról. Sok helyen ez fizetős, képenként 500-1000 forint körüli összeg, máshol ingyen is nyomtatnak, vagy rámásolják pendrive-ra. Ha erre sincs lehetőség, akkor legyen kéznél egy jó felvételeket készítő mobiltelefon vagy digitális fényképezőgép.

A baba mozgását először a 18-20. hét környékén lehet érzékelni, furcsa buborékos, hullámzós mozgás formájában. Az idő előrehaladtával ez intenzív rugdosásba fog átmenni, és hamarosan az apuka is érezheti, ha a kezét a pocakra szorítja.
A korai időszakban a vizsgálatok közötti időszakban megnyugtathatja a szülőket, ha magzati szívhang figyelő készülékkel hallgatóznak a baba után. A doppler készülék a babát egyáltalán nem zavarja. A hangot gyakran még rögzíteni is lehet a készülékkel.
A baba érzékszervei is hamar kifejlődnek, a hasfalon keresztül beszűrődik hang a külvilágból és az érintéseket is érzékeli a hasfalon keresztül.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy éves lett !

Micsoda nagy dolog , ha gyermekünk betölti az egy éves kort . Tortát , szülinapi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük