Kezdőlap » Növények » Hogyan tarthatunk otthon sivatagi rózsát?

Hogyan tarthatunk otthon sivatagi rózsát?

Manapság már itthon is egyre könnyebb hozzájutni, termesztőktől lehet vásárolni nemcsak magokat, hanem kisebb-nagyobb növényeket is. A színválaszték hatalmas, aki ebbe belefog abból valódi gyűjtő válhat.
Habár afrikai, szubtrópusi eredetű növény, magról is könnyű nevelni. Igen jó a csíraképessége. Már a frissen előbújt legelső hajtás is aranyos kis palack formát vesz fel. Nevezik ezért palackfának is, ugyanis a törzse megdagad, hogy nagy mennyiségű vezet raktározzon a száraz időszakokban. Ebből ágazik el a korona, amin kevés levelet, de viszonylag sok virágot hoz. Kifejezetten jól lehet tartani bonszáj jellegű növényként.
Homokos, laza szerkezetű, de azért tápanyagdús talajra és minél több tűző napsütésre van szüksége. 2-3 naponta öntözhető, de nem szabad túlzásba vinni, és semmiképp sem maradhat pangó víz az edényében. Ha túl nedvesnek tűnik a talaj, akkor inkább várjunk egészen addig a következő öntözéssel, amíg az ültetőközeg teljesen ki nem szárad.
Nyáron tarthatjuk a szabadban is,a lényeg, hogy a lehető legnaposabb helyet kapja és nagyon ügyeljünk az öntözésére. Érdemes hagyni neki télen pihenőidőt, amikor egy viszonylag hűvös, 15 fok körüli, nem túl világos helyiségben tartjuk. Ekkor egyáltalán nem szabad locsolni, mert a víz adagolása megindítja az új hajtásokat. Természetesen, ha rendelkezésre áll a megfelelő mesterséges világítás, akkor még ez sem probléma. Nem igényel speciális üvegházi klímát, de néha megköszöni a párásítást.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fűszerek cserépben

Néhány éve, különböző hiper és szupermarketek, vagy csak egyszerű élelmiszerboltok polcain megjelentek a cserépben, otthon, …

1 hozzászólás

  1. Pető Zoltánné

    Kérdezni szeretném hogy a sivatagi rózsám hosszú ágakat növesztett! A végén van 2-3 levél a többi rész üres! Mit csináljak vele? Le lehet-e még most is vágni?? A levágott az ha macska álomba teszem van rá esélyem hogy meggyökeresedik? Köszönöm a választ!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük