Kezdőlap » Házi kedvencek » Hogyan társítsuk a tengerimalacokat?

Hogyan társítsuk a tengerimalacokat?

Amikor úgy döntünk, hogy a családba egy új kedvencet hozunk, alapos megfontolás alapján tegyük.
Elsőre talán nagyon cuki dolognak tartjuk a kisállattartást, de idővel lanyhulhat az érdeklődés és bizony mindig gondoskodni kell kis kedvencünkről időnktől és kedvünktől függetlenül.
Nagyon jó választás lehet a tengerimalac, okos állatok és aki annyira nincs oda a rágcsálókért, velük megváltozhat a véleménye. Méretéből adódóan nem az egér jut eszünkbe róla , inkább törpenyuszis jellege van a dolognak.
Tudnunk kell, hogy a tengerimalac társas lény és ha egyedül nevelkedik csak beletörődik ebbe a helyzetbe, de igazából magányos marad. Egy másik tengerimalac illata, hangja, lénye boldoggá teszi őket.
Ha szeretnénk társat neki, mindig vegyük figyelembe a neműket. Két ellenkező nemű malacka esetében, biztosra vehetjük az utódutánpótlást. Ha ebből szeretnénk kimaradnia akkor két azonos neműt kell társítanunk.
Legegyszerűbb persze, ha egy alomból kerülnek közös ketrecbe, de működik a dolog két teljesen idegen állat esetében is , csak pár dolgot tartsunk szem előtt.
Lányoknál általában nincs probléma, elfogadóbbak egymással, mint a fiúk.
Két hímnél ajánlott inkább két eltérő korút összetársítani, mert ott eleve működik a hatalmi helyzet, a kisebb lesz az alárendelt. Ugyanis a hímek hatalmi harcot vívnak egymással és ha két idősebb hímet teszünk egybe könnyen lehet belőle agresszív viselkedés és sérülések. Azonban nem zárja ki ez a lehetőség, hogy malackánknak társa legyen, fokozatosan szoktassuk őket egymáshoz, először semleges területen ismerkedjenek és ne rögtön a ketrecben, ahol a már régebbi állat betolakodnak veszi a másikat.
Pár nap alatt összeszoktathatóak és meglátjuk, mennyivel boldogabb élete lesz mindkettőjüknek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A macska, mint lakótárs

Sokan, bár állatszeretők, inkább a kutyákat preferálják lakótársnak, mint a macskákat. Van ebben némi racionalitás, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük