Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan tároljunk praktikusan?

Hogyan tároljunk praktikusan?

Minden háztartásban megannyi dolog van, amit el kell helyeznünk a lakásban. A különböző helyiségekben nehezen találhatjuk meg mindennek a helyét.
Ha praktikusan pakolunk, igyekszünk minden kis helyet kihasználni, meglesz mindennek a helye.
Célszerű a ruhaneműk közül mindig az adott évszaknak megfelelőt a szekrényben tartanunk, amit nem használunk, tegyük zsákba és rakjuk el gardróbba vagy tároló helységbe. Ugyanez vonatkozik a cipőkre is. Szem előtt mindig az legyen, amelyiket használjuk. Feleslegessé vált dolgainkat ne őrizgessük, aukciós oldalakra tegyük fel vagy adjuk le segélyszerveteknél. Aki megteheti, vásároljon vákuumos tároló rendszert, így jóval kisebb helyen több ruha elfér.
A konyhában általában mindenhol van egy „ nagy szekrény” ahová pakolunk apróbb dolgokat, ezeket célszerű kisebb tároló dobozokban elhelyezni , felcímkézni és rögtön fel tudjuk használni szükség esetén. Ki kell alakítanunk, hogy egy helyen egyfajta dolog legyen, pl. alufólia- csomagolóanyagok , fűszerek, kakaópor- teák , liszt- cukor stb. Külön polcokon, sarkokban elhelyezve mindig átlátjuk, mit hol keressünk. A hűtőben is ajánlott étel típus szerint tárolnunk, a fagyasztóba felcímkézve eltennünk az ételt dátummal ellátva, hogy tudjuk, mikor mit használunk fel.
A tisztítószereknél figyeljük, hogy milyen célra használható, felesleges többféle terméket megvennünk, amelyek ugyanazt a célt szolgálják. Alapfelszerelés a fertőtlenítőszer, súrolószer, bútor- és üvegtisztítószer, vízkőoldó és mosogatószer. Vannak kombinált készítmények ezeket is kipróbálhatjuk.
Általánosságban elmondható, hogy kerüljük a felesleges felhalmozást, ezzel pénztárcánkat és helyet is kímélünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan újítsuk fel a fürdőkádat?

A régi típusú, zománcozott fém fürdőkádat nagyon tartósak, de így is megtörténhet, hogy valamilyen okból …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük