Kezdőlap » Kert » Hogyan tároljuk a kerti szerszámokat?

Hogyan tároljuk a kerti szerszámokat?

A szerszámok tárolásának két legfontosabb követelménye, hogy tiszta, száraz helyet kapjanak, ahol nincsenek kitéve az időjárás ártalmainak és ezzel a korróziónak, nehogy kétévente újabb készletet kelljen vásárolni, másik pedig, hogy hamar és könnyen hozzáférhetőek legyenek. Talán a legjobb megoldás, ha egy kerti szekrényt, kis házikót használunk erre a célra. Felújíthatunk akár egy régi bútort is, így nem kell külön dizájntermékre költeni.
Vegyünk például egy régi, nagy szekrényt, amelyben állítva, vagy legalább átlósan elférnek a legnagyobb szerszámok is. Sikáljuk, csiszoljuk le, szereljünk bele néhány polcot az apróságok számára, mint például a metszőolló, ültetőfa, kesztyű, doboz a magok számára. Gondoskodjunk néhány vesszőkosárról és nagy, tartós műanyag zsákról is, amibe a terményeket vagy a kerti hulladékokat gyűjthetjük, például a hullott levelet. Az ajtó belső felére erősítsünk néhány akasztót a kint használt ruhadarabok, gumicsizmák számára.
Fessük le a kész szekrényt olyan színűre, mint a házfal vagy a terasz fája. Állítsuk olyan helyre, ahol kevésbé éri az eső és a szél, illetve az állatok kártevései.
Használat után mindig verjük le a sarat az ásóról, kapáról, szedegessük le a maradék levelet, füvet a gereblyékről. Ügyeljünk rá, hogy ne legyenek nedvesek, amikor elrakjuk őket, mert a fém részek könnyen rozsdásodni kezdhetnek. Ha valamelyik kerti szerszám életlennek tűnik, akkor azt élezzük, vagy éleztessük meg, enélkül ugyanis nagyon nehézzé válik a használata. Többek közt a tároló már csak azért is legyen vízhatlan, mert ha magokat tartunk benne, azok csírázásnak indulhatnak. Fagy idején már ne tartsunk kinn magokat, tegyük azokat száraz, fagymentes helyre. Néha ellenőrizzük le, hogy állatok, például egerek nem károsították-e a tárolót.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire jó a kertészkedés?

“A kertészkedés olcsóbb, mint a pszichológus, és még paradicsomod is lesz” – tarja a mondás, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük