Kezdőlap » Gyógyszerek » Hogyan tároljuk a gyógyszereket?

Hogyan tároljuk a gyógyszereket?

Nemcsak a családoknál, de az egyedülállóknál, sőt még a kollégiumban lakó fiataloknál is előbb-utóbb felgyűlik annyi gyógyszer, hogy azt már nem lehet egyszerűen az éjjeliszekrényen tárolni, mint egy levél fájdalomcsillapítót.
Habár a gyógyszerszedést alapvetően hasznosnak tartjuk, mégis érdemes visszafogni magunkat, és ügyelni rá, hogy tényleg csak a megfelelő pillanatban nyúljunk a vény nélkül kapható gyógyszerekhez, ellenkező esetben fennáll a szervezet hozzászokásának, sőt bizonyos esetekben akár a függőség kialakulásának a veszélye is, nem is szólva arról, milyen drága. Az orvos által vényre felírt készítmények természetesen más megítélés alá esnek, azt egy hozzáértő szakember írta fel, mindenképp tartsuk be a szedési utasítást!
Még így sokszor félig kiürült levelek, épp, hogy megkezdett palackok, krémes dobozok, ajándékba adott termékminták gyűlnek össze, mindössze egy-két év alatt.
Tanulmányozzuk át az egyes gyógyszerekhez adott használati utasítást! A legtöbbet napfénytől elzárt, száraz, hűvös helyen kell tartani, hogy megőrizze a minőségét. Ezek számára jelöljünk ki egy megfelelő dobozt, amiben elférnek, lehet akár régebben megbontott autós egészségügyi láda is, ebben ráadásul még kötszer tartalék is van. Ne tartsuk párás helyen, mint a fürdőszoba, vagy melegben, például a radiátor közvetlen közelében.
A hűtve tárolandó gyógyszerek (krémek, folyadékok, stb.) számára ürítsünk ki a hűtőszekrény ajtajában egy rekeszt – ennek általában elégnek kell lennie. Itt kizárólag a gyógyszereket tároljuk, és kínosan ügyeljünk a tisztaságra!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A gyógyszer mindenre a legjobb megoldás?

Döbbenten látom reggel és este, hogy szívbeteg édesapám számra pontosan 16 féle gyógyszert visz be …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük