Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan tanulnak tőlünk a gyerekek?

Hogyan tanulnak tőlünk a gyerekek?

Nem is vesszük észre, de már egész kicsi csecsemő korban figyelnek minket a gyermekeink. Az arcunkon az érzelmeinket és minden mozzanatunkat figyelemmel kísérnek. Később amikor már érti mi miért történik próbálnak utánozni minket.

Megtanulják, hogy kell viselkedni az édesanyának a gyerekeikkel és ezt különféle szerepjátékok alkalmával meg is figyelhetjük náluk. A kisfiúk természetesen édesapjukat tekintik követendő példának, ezért fontos, hogy megfelelő képet mutassunk nekik, hisz ez nagyban befolyásolja majd a felnőtt életüket. A szerepjátékok is nagyon fontosak a fejlődésükben, hisz ilyenkor gyakorolják be ezeket a mindennapi dolgokat.

Eljátsszák , hogy a kislány, mint anyukat vacsorát készít a családnak, amíg a kisfiú, mint apuka a gyerekekkel játszik. Ezért nagyon fontos, hogy azt lássák, hogy a saját családjuk harmonikusan él, hisz ezt fogják beépíteni a tudatukba. Nem is vesszük észre, de minden mozdulatunkat figyelemmel kísérik és tanulnak belőle, még akkor is figyelnek, amikor mi úgy gondoljuk, hogy csak éppen a tv-t nézik vagy elmélyülten játszanak.

Fontos, hogy mindig és minden helyzetben a megfelelő képet lássák egy családról, nem éppen a legjobb megoldás a gyerek előtt veszekedni, vitatkozni, erre talán jobb megoldás, ha akkor vitatjuk meg a dolgainkat, ha nincs ott a gyermek. Amit két-három éves korukig elraktároznak nagyban számít a későbbi viselkedésüknél, amikor felnőtté válnak általában a szülök példáját követik. Persze vannak kivételek, de nagyban számít a szülőktől eltanult viselkedés.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan jelentkezik a terhesség?

A terhesség egy csodálatos időszak a a nők életében, ezt az időszakot vannak, akik nagyon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük