Kezdőlap » Karrier » Hogyan tanuljunk úgy, hogy nem fektetünk bele sok időt?

Hogyan tanuljunk úgy, hogy nem fektetünk bele sok időt?

Lényegében ez a kérdés nagyon fura és elgondolkodtató egyszerre. Hogyan lenne lehetséges az, hogy nem fektetünk bele időt, tehát nem tanulunk, de mégis tanulunk? Erre a válasz igen egyszerű és igen brilliáns.
Valójában ez a cikk azoknaknak való, akik szabadidejük TÖBB, mint felét azzal töltik el, hogy bújják füzeteiket és tankönyveiket. Ha ezt a technikát alkalmazzátok, erre NEM és NEM lesz szükség a továbbiakban, FIGYELJ és TANULJ.
A szavak iróniája, lényegében csakis ezt kell tenni. Csak figyelni, tanulni, figyelni, tanulni, és figyelni és tanulni. Ha az órán FIGYELSZ és nem mással foglalkozol, próbálod rávenni magad arra, hogy ez érdekeljen, akkor érdekelni is fog. És ha érdekel, akkor figyelsz és ha figyelsz akkor tanulsz. Ilyen egyszerű. Ha órán figyelsz, akkor már ott megtanulod a leckét. Ha már az iskolában nincs más lehetőséged minthogy tanulni, akkor használd ki és otthon nem kell újabb órákat elpazarolnod.
Azonban vannak olyan diákok, akik nem tudnak figyelni.

De miért is van ez? Mert nem érdeklik őket, nagyon unják az anyagot. Erre is van egy megoldás. Vegyük példának a földrajzot, azon belül a tektonikai lemezek mozgását, mert erről mindenki hallott. Tehát a tektonikai lemezek mozognak, ugyebár ez így egyáltalán nem érdekes. Éppen ezért mélyebben kell látnod a dolgokat!
Gondoltad volna, hogy alattunk mozognak a kontinensek és egymás alá, fölé csúszkálnak? Gondoltad volna, hogy Los Angeles pár millió év múlva San Francisco közvetlen szomszédja lesz? Gondoltad volna, hogy ezek a lemezek miatt van a legtöbb természeti katasztrófa? Kezdd már érdekelni a téma?
Tehát összegezve a tanulásnak a legegyszerűbb módja az érdekeltség és a nagyon erős figyelem, ezzel a technikával bármiből “kitűnő” jegyet fogsz kapni!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ki a jó tanár?

Elkezdődött az újabb tanév, és a tömegközlekedési eszközökön már lehet hallani, hogy „milyen hülye ez, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük