Kezdőlap » Internet » Hogyan tanuljunk nyelveket az interneten?

Hogyan tanuljunk nyelveket az interneten?

A mai világban szinte elengedhetetlen legalább egy nyelv ismerete. Azonban nem mindenkinek van lehetősége nyelvtanfolyamra járni vagy magántanárt fogadni. Szerencsére az internet, mint sok másra, erre is megoldást kínál. Nincs más dolgunk, mint kiválasztani a tanulni kívánt nyelvet és napi egy-két óra időráfordítással Több lehetőség közül is választhatunk, aszerint, hogy melyik számunkra a leghatékonyabb.

Sokan vezetnek nyelvtanulást segítő blogot ahol az alapoktól megtanítanak mindent. Ennek előnye, hogy ha tanálunk egy ilyen megbízható oldalt, akkor elég napi egy vagy két bejegyzést elolvasni. Nem kell tovább kutakodnunk a dolgok után, hiszen gyakorlatilag a blog olyan, mintha órára járnánk be, egyfajta tanmenet szerint halad.
Egy másik, hasonló lehetőség lehet egy profi weboldal. Ilyen viszont nincs minden nyelvhez, ráadásul vannak köztük fizetősek is. Viszont például a más írásrendszert használó ázsiai nyelveknél nagyon hasznosak ezen oldalak, mert ha a nyelvtanban annyira nem is segítenek, kikérdezik a leckék szerint válogatott szavakat vagy épp írásjeleket.

Akinek olvasással nehezebben megy a tanulás, és inkább a gyakorlat híve, annak érdemes a Youtube-on keresnie. A nyelvtanulással foglalkozó csatornák előnye, hogy talán a tanultak jobban megmaradnak és folyamatosan halljuk a megfelelő kiejtést, élőbeszédet. Hasonló az ingyen letölthető hangfelvételek előnye is, bár ezek inkább csak kiegészítik a tanulást. Viszont sportolás vagy relaxálás közben is tudjuk hallgatni ezeket.

Ha pedig már eljutottunk egy alap szintre, akkor érdemes felkeresni az úgynevezett language exchange, azaz nyelv megosztó oldalakat, ahol kereshetünk olyan embereket akik beszélgetnek velünk és segítenek az adott nyelven, míg mi cserébe egy másikat tanítunk nekik. Előnye, hogy jobb esetben olyat találunk akinek ez az anyanyelve és ingyen segít nekünk ha mi is neki. Ezek az oldalak nagyon elterjedtek, van aki üzeneteket vált rajta vagy kérdez ha elakad a tanulásban, mások videobeszélgetéssel fejlesztik a nyelvérzéküket. Azonban ahogy minden tanulásnál, ebben az esetben is fontos a gyakorlás, ismétlés és az, hogy ne adjuk fel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük