Kezdőlap » Karrier » Hogyan tanuljunk hatékonyabban?

Hogyan tanuljunk hatékonyabban?

Nagyon keveseknek adatik meg, hogy olyan jó memóriával rendelkezzenek, hogy elég legyen bármit is egyszer maximum kétszer elolvasni vagy meghallgatni ahhoz, hogy az a fejükbe maradjon! De nem veszett az ügy!
Ugyanúgy fejleszthetjük memóriánkat, és javíthatunk a koncentrációnkon, mint például testedzéssel az alakunkon. Ha folyamatosan új ismeretekre törekszünk, már ezzel segítünk magunkon, hogy agyunk egyre több és több információt legyen képes elraktározni! Ha megtanuljuk, mikor muszáj igenis tanulnunk, és egy folyamatos rendszert viszünk életünkbe, idővel nőni fog szürkeállományunk, ezzel tágulni is fog a memóriánk! Ha többféle módot alkalmazunk, és nem csak egyfolytában ugyanazt a szöveget ismételjük magunkban, hanem akár hangosan, vizuálisan is gyakoroljuk, sokkal hatásosabb és egyszerűbb lesz a tananyag bevitele! Hatásos nyelvtanulás érdekében, folyamatosan használjuk, akár beszédben, akár írásban, ne hagyjuk, hogy agyunk törölje a már megszerzett tudást, csak azért mert épp nincs kedvünk 1-2 napig foglalkozni vele. Ha igenis szeretnénk több nyelven beszélni, és könnyen egyszerűen azt bent tartani, sose felejtsünk el gyakorolni!
Nem szokatlan amikor kisgyermekeket látunk azzal játszani, hogy tanítják egymást, mint tanár és diák. Nyugodtan vegyük át szokásukat, bármennyire is furcsa, nagyon sokat segít, az anyag megtanulásához, és bent tartásához az, ha barátunknak, szaktársunknak megpróbáljuk elmagyarázni az anyagot, vagy esetleg egy előadást tartani! Nagyon sok hatékony módszerrel találkozhatunk, amik valóban segítenek a könnyed tanulás érdekében! Semmit sem veszthetünk ha kipróbálunk pár módszert!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Rippel fivérek

Koránt sem szokványos gyerekkoruk volt Rippel Feriéknek. “A játszótér egyik pingpongasztaláról ugráltak a másikra, s …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük