Kezdőlap » Karrier » Hogyan tanuljunk angolul?

Hogyan tanuljunk angolul?

Az angol nyelv ma már alapvető. Sőt ha az önéletrajzban nincs jele nyelvtudásnak, akkor meg se fontolják a jelentkezésünk. Diákként még nehéz értékelni az angol órákat, hiszen számon kérnek, nincs ideje a tanárnak egy-egy diáknál megállni és sok másik tanóra mellett hosszabbítja a napot. Ha szeretnénk behozni a lemaradást vagy félünk megszólalni, van pár trükk a gyakorláshoz.

Az alapokat egy pár munkafüzet és hanganyag párossal tehetjük le. Nem érdemes csak egy üres szöveget bemagolva tanulni. Unalmas és hatástalan, szóval találjunk egy színes, történetekkel teli és hanganyaggal kiegészített feladatcsomagot. Ahhoz, hogy folyékonyan beszéljünk angolul, nem szabad csak agyi szinten, nyers nyelvtani szabályokat magolva tanulni. „Szívből” kell jönnie, hogy észre se vegyük, hogy milyen nyelven beszélünk. A hanganyag is kötelező! Ha egy idő után már tisztán hallunk minden szót, az igazi beszélgetések is jól mennek. Olyan, mint az írás. Előbb olvasni kell tudni jól.

Ha megvannak, az alapok jöhet egy fokkal nehezebb szint. Keress egy internetes fórumot, ami a kedvenc témáiddal foglalkozik. Javaslom például a Mylot.com –ot ahol több érdeklődési kört választhatsz. Egy netes fórumon nem fontos a helyesírás, viszont rengeteget javít a megértésen. Ha valamelyik szót nem érted, akkor legalább megvan mivel bővítheted a szókincsed. Ha sikerül egy levelezőtársat találnod, akkor egyenesen szórakozás lesz a tanulás.

Mikor már könnyen megértjük a kicsit bonyolultabb mondatokat is, jöhet az olvasás. Vásároljunk könnyített angol regényeket. Az Oxford University Press kínál ilyeneket, de könnyen találhatunk ilyeneket a legtöbb könyvesboltban. Ez már végkép csak pihenés.

Sokszor a tanárok jobban értékelik a folyékony beszédet és magabiztosságot a nyelvben, mint a jó helyesírást és szabálykövetést. És ami fontosabb, a hétköznapi életben is a gyakorlati kommunikálás fontosabb, mint egy-két nyelvtani hiba.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ki a jó tanár?

Elkezdődött az újabb tanév, és a tömegközlekedési eszközökön már lehet hallani, hogy „milyen hülye ez, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük