Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan tanítsuk meg gyermekeinket a megfelelő tisztálkodásra?

Hogyan tanítsuk meg gyermekeinket a megfelelő tisztálkodásra?

A gyermekeinket fontos, hogy mindenre megtanítsuk, ez alól nem kivétel a megfelelő tisztálkodás sem, melyet tőlünk fognak megtanulni, minket fognak ebben is utánozni, ezért szolgáljunk jó példának számukra. Ügyeljünk arra, hogy helyesen tanulják meg, hisz ezek az alapvető dolgok fogják végig kísérni egész életükben őket, és ebben nagy felelősségünk van, hogy ők is jól tudják majd tovább adni a saját gyermeküknek majd.
A legfontosabb, melyet mondjunk el nekik, hogy minden wc használat után mossanak jó alaposan szappannal kezet és étkezés előtt ezt ismételjék meg, hisz rengeteg baktérium, vírus és fertőzés kerülhet a szervezetükbe, ha nem mosnak megfelelően kezet. A kézmosás csökkenti a betegségek kialakulásának lehetőségét.

A reggeli felkelést kövessék a reggeli tisztálkodások,a melyeket szintén tanítsunk meg nekik, ha felkelnek, akkor kezdjék a napot a reggeli teendőkkel, először is menjenek el wc-re, majd ezt kövesse a kézmosás,majd jó alaposan mossanak fogat, amit jobb ha ellenőrzünk, ugyanis ők nem mindig megfelelően mosnak fogat. Ha ezzel végetek akkor következzen a fésülködés és végül az öltözés. Ezt minden reggel végezzük el, így megszokják és később a mindennapi rutin részévé fog válni.
Napközben mindig emlékeztessük őket arra, hogy wc után mossanak kezet. Ha bejönnek az udvarról vegyék le a kinti cipőjüket és húzzák fel a bentit és indulás újra kezet mosni. Ebéd után ha csendes pihenőt tartunk öltözzenek pizsamába, ne feküdjenek bele az ágyba játszós ruhába. Este szintén alakítsuk ki a szokásokat és figyeljünk rá, hogy mindig tartsák be.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük