Kezdőlap » Családi élet » Hogyan támogassuk férjünket?

Hogyan támogassuk férjünket?

A családi béke nagy részét képezi, hogy a “kenyérkereső” férj megkapja feleségétől a megfelelő lelki támogatást. A mindennapi folyamatos munka nagyon igénybe veszi a férj mind szellemi, mind lelki, mind pedig fizikai erejét. Ha a munkájáért járó jövedelem kevésnek minősül vagy csak a kiadások egy részére elegendő és ezért a feleségnek is dolgoznia kell, akkor a férj kezdi jelentéktelennek érezni magát. Úgy érzi nem képes családjának megteremteni a megfelelő összegű jövedelmet és ezáltal rossz férjnek és apának hiszi magát. Ez természetesen nem így van, a mai nehéz gazdasági helyzetben, szinte nagyon kevés család teheti azt meg, hogy a feleség otthon legyen és elég egy jövedelem a család összes kiadására.

Ha a férj mindenáron ezt szeretné elérni, hogy párjának ne kelljen dolgoznia és ezt nem éri el akkor egyre kellemetlenebbül érzi magát, fontos, hogy ilyenkor érezze azt, hogy felesége mellette áll mindenben és mindenkor. Hisz az esküben ezt meg is fogadta jóban-rosszban. Rá kell kényszeríteni arra, hogy tartson egy kis szünetet a munkájában, menjen szabadságra és töltsön egy kis időt a családdal így feltöltődik energiával és egyre könnyebben fogja venni a mindennapi munkából adódó akadályokat, sőt még gyorsabban is elvégzi munkáját.

Mindig biztassuk, hogy nagyon jó férj és apa és ha sikerül elérnie célját, hogy ő egyedül tartja el a családot a feleség pedig a háztartást vezeti és a gyerekeket rendezi mindenképpen ünnepeljük meg egy pár napos pihenéssel, ez lehet egy kellemes welness központban vagy akár csak otthon is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan „ne” menjen randevúra.

Az emberek többsége elhagyja magát, nem sokat törődik önmagával, inkább a munkába éli ki minden …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük