Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan támadnak a savak?

Hogyan támadnak a savak?

Nem csak gyomrunkat veszélyeztetik a sav tartalmú ételek, hanem a fogzománcot is. Táplálkozásaink velejárójaként az ételek és italok sav tartalma veszélyt jelentenek fogainkra. Ebből adódik a fájdalom érzet hideg vagy meleg hatására. A fogzománcot megvékonyította, ami kifejezetten egészségtelen. A gyümölcs, zöldség fogyasztása elengedhetetlen szervezetünk megfelelő működéséhez. Azonban a fogainkat merőben rongálják. Külső elváltozások jelennek meg, kopásodnak a felpuhult zománc miatt és ettől kezdve nincs vissza út a szuvasodástól.

Apró repedések jelennek meg a fog éleken, áttetszőek lesznek, majd hamarosan fájdalmat okoz. Nem azt jelenti, hogy kerüljük a tápanyag-e formájának bevitelét. Csupán több figyelmet kell fordítanunk étkezési szokásainkra. Mert hosszú évekig szeretnénk megőrizni fogaink egészségét, szépségét. Inkább a sok vitamint tartalmazó gyümölcs, zöldség mellett fogyasszunk sok tejterméket. Semlegesítik a savakat. A legjobb minden étkezést valamilyen tejtermék bevitelével befejezni. Alacsony zsírtartalmú készítmények fogyókúra esetén is hasznos alapanyagok. Vagy közvetlen fogyasztásuk után mindenképp mossunk fogat. A rágórendszerünk megmentése érdekében étkezésünket folytassuk nyers zöldségekkel, joghurttal, sajtokkal. Kalciumban gazdagok, ami jó hatással van a csontozatunkra is.

Már rengeteg alakban és ízben kapható, szájízhez mérten válasszunk. A cukormentes rágógumi is jó hatással van a szájüregre. Fokozza, a nyáltermelést a nyál pedig semlegesíti a savakat. Aki nem szeret a főzéssel időt rabolni, gyors és egyszerű ételekhez folyamodik, sokat nassol, annak nehéz dolga marad megvédeni fogait. Fogyasszon sok-sok folyadékot, lehetőleg cukormentes legyen. Felhajtásukkal a fogak rövid ideig találkoznak a savakkal, megtisztulnak, mert le öblítik a zománcról.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Koffein – barát vagy ellenség?

Mi a koffein? A koffein izgatószer, ami növeli az éberséget, koncentrációt és az állóképességet. Leggyakrabban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük