Kezdőlap » Mobil és tablet » Hogyan találták fel a telefont?

Hogyan találták fel a telefont?

A távbeszélő vagy inkább a ma is ismert nevén a telefon igen hasznos találmány. Hiszen ez teszi lehetővé, hogy több km-re élő szeretteinkkel akár napi szinten kapcsolatot tarthassunk. Persze napjainkban már az internet is kiválóan alkalmas erre a célra. Viszont a telefont már jóval előbb találta fel Alexander Graham Bell. Legalább is az emberek többsége úgy tudja, hogy ő építette meg 1876-ban az első telefont Massachusetts államban.

De rajta kívül mások is igen fontos szerepet játszottak a telefon kifejlesztésében.
Tulajdonképpen a telefon története akkor kezdődött el, amikor Morse feltalálta a távírót. Ez volt az első olyan szerkezet, mely elektromos jeleket továbbított egy hálózaton. Ezután Charles Borseul volt az, akinek 1854-ben az az ötlet fordult meg a fejében, hogy ezzel a módszerrel akár hangokat is lehetne továbbítani. Ezekben az időkben Johann Philipp Reis és Elisha Gray is kísérletezett efféle eszközökkel. Antonio Meucci nyomán indult el Bell.

Antonio anyagi nehézségek miatt 1874-ben sok mindent nem tudott szabadalmaztatni ám ezt két évvel később Bell megtette helyette. De Meucci emléke nem tűnt el nyomtalan. Az Egyesül Államok képviselőháza 2002-ben egy nyilatkozatban őt ismerte el a telefon feltalálójaként. Végül az első telefont Bell és csapata építette meg, ami 1876 után elterjedt az egész világon. Természetesen a telefon története itt nem ért véget.

A fejlődés újabb fejlődést követett, hiszen a technikát tökéletesíteni szerették volna. Épp ezért 1878-ban feltalálták a szénporos mikrofont, ami nagymértékben javított a hang minőségén és 1888-ban Almos Strowgernek köszönhetően létrejött az első automata telefonközpont is. Természetesen ezen felül még számos problémát kellett orvosolniuk a tudósoknak, feltalálóknak és a fejlődés azóta is tart…

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sony Xperia Z3 compact d5803

Az Xperia Z3 compact d5803 a Sony egyik készüléke. Kialakítása alapján érintőképernyős,okostelefonról beszélhetünk. A SIM …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük