Kezdőlap » Internet » Hogyan találjunk az interneten külföldi levelezőtársakat?

Hogyan találjunk az interneten külföldi levelezőtársakat?

Az internet rendkívül hasznos dolog, ha figyelünk veszélyeire akkor biztonságosan juthatunk róla információkhoz, szórakozhatunk vagy éppen kapcsolatokat építhetünk. Főleg a diákoknak vagy az idegen nyelveket beszélő illetve tanuló felnőtteknek nagyon hasznos ha az adott idegennyelvet beszélő külföldiekkel felveszik a kapcsolatot. Erre számos lehetőséget találhatunk, azonban ebben az esetben is óvatosan járjunk el.

Ha gyermekünk tanul valamilyen idegen nyelvet, akkor ösztönözhetjük és segíthetjük azzal, ha felvázoljuk neki a külföldi levelezőtárs előnyeit. Elsősorban olyannal gyakorolhatja a nyelvet aki a mindennapjaiban is ezt használja, így a megismerheti a leggyakrabban használt kifejezéseket. Emellett több olyan, főleg angol nyelvű oldal található az interneten melyek kifejezetten diákoknak készültek és az oldalon folyó beszélgetéseket ellenőrzik a biztonság megtartása érdekében. Ezen oldalakon választhat a gyermekünk egy hozzá korban, érdeklődési körben illő diáktársat akivel az adott nyelven emailezhet.

Természetesen rendkívül sok felnőtt is keres az interneten erre szakosodott weboldalakon levelezőtársakat. Általában ezen oldalakon is kereshetünk kor, nem, foglalkozás, érdeklődési kör és származás alapján. Amire vigyáznunk kell, hogy privát email címet vagy más elérhetőséget csak akkor adjunk meg valakinek ha az oldalon már beszéltünk vele. Jelszavakat, kódokat a bankszámlánkhoz vagy internetes profiljainkhoz illetve személyes adatokat melyekkel visszaélhetnek soha ne adjunk meg senkinek, hiszen egyrészt nem tudhatjuk biztosra ki ül a világ másik végén a monitor előtt, másrészt pedig ki tudja ki töri fel a fiókunkat és kitudódhatnak ezek az információk.

A legbiztosabb módszer ha az adott levelezőtárs kereső oldalon váltunk üzeneteket a szimpatikus emberekkel. Akivel pedig jobb, hosszabb távú kapcsolat kialakul, azokkal folytathatjuk beszélgetéseinket emailen vagy akár postai úton is. A legjobb dolog leveleket kapni a világ különböző tájairól. Az természetes, hogy akikkel felvesszük a kapcsolatot néha lemorzsolódnak, azonban pár ember mindig megmarad, akik barátainkká válhatnak a világ másik feléről is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük