Kezdőlap » Otthon biztonság » Hogyan takarítsuk megfelelően az előszobát?

Hogyan takarítsuk megfelelően az előszobát?

A takarítás nagyon fontos az otthon biztonságossá tételében. A megfelelően kell elvégezni ellenkező esetben nem fogjuk elérni a kívánt a hatást, amely az, hogy a ház illetve otthonunk minden pontja biztonságos legyen és baktérium és kórokozó mentes.

Érdemes először a terasszal kezdeni, mindennap söpörjük le hisz, ha szellőztetünk a nyitott ajtón keresztül bekerülhet a szemét, a por és ha van háziállatunk és feljár a teraszra akkor a szél befújja a szőrét, ezért érdemes azzal indítani a napot, ha ezzel megvagyunk akkor fel is moshatunk fertőtlenítős vízzel így még kisebb az esélye, hogy bármi bekerüljön a lakásba.

Ezután folytassuk a takarítást az előszobával, illetve a lábtörlők kirázásával és a kinti cipőket pucoljuk át, így a rájuk tapadt kosz és baktériumok eltűnnek róla. Mindig legyen kinti cipőnk és benti, a kinti cipővel az előszobán túl ne lépjünk be, érdemes egy nagyobb lábtörlő szőnyeget venni, amelyre szépen kitehetjük sorba mindenkinek a kinti cipőjét, így nem felejtjük el sose lecserélni és ha bejövünk akkor újra felvesszük a bentit, így a szennyeződést fel fogja a szőnyeg. Ha ezzel megvagyunk pókhálózzuk le a sarkokat és söpörjük át a falakat hiszen azokon és megtelepedhetnek a kórokozók. Utána söpörjünk fel és a felsöprés után kezdjük el a fertőtlenítést, mindig a felső polcokról vagy bútorokról kezdjük el így ha valami lepotyog azt a végén eltakaríthatjuk. Ha ezzel megvagyunk akkor érdemes az ablakot is átpucolni és a teljes fertőtlenítés elvégeztével a kilincseket is pucoljuk át. Majd a munka legvégén mossunk fel az előszobában ezzel lezárjuk az előtér takarítását.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Legyen nagyon óvatos! Trükkös tolvajok

Az utóbbi időben egyre másra hallani arról, hogy trükkös tolvajok bukkannak fel a városokban. Leggyakrabban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük