Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan takarítsuk ki hálószobánkat?

Hogyan takarítsuk ki hálószobánkat?

Sok ember a hálószobájában csinál mindent. Itt alszik, itt dolgozik vagy esetleg tanul, itt tartja személyes tárgyait, könyveit és minden olyan dolgát, amelyekről úgy gondolja, hogy egyszer majd még szükség lehet. Mivel ők gyakran tartózkodnak itt, hajlamosak a rendetlenségre, képtelenek rendben tartani munkahelyi vagy iskolai papírjaikat, a szekrényükben halmokra állnak a ruhák. Ha te is ilyen vagy, a következő tippek segítségével rendben tarthatod a szobádat!

1. Vegyél elő egy nagy szemeteszsákot vagy egy dobozt, ami már nem kell. Ebbe pakolj bele mindent, amit szemétnek gondolsz a szobádban! Ne hagyj ki egy fiókot sem! Nézz körül a szekrényedben, íróasztalodban és az éjjeliszekrényedben is! (Az ágyneműtartódat se felejtsd ki!) Természetesen a szemetet dobd is ki!
2. Most vegyél elő egy másik dobozt. Ebbe azokat a dolgaidat tedd, amikről úgy gondolod, hogy egyszer még szükséged lehet rá, de már évek óta nem használtad. Ne engedd meg, hogy magyarázatot találj az ottlétére! Semmi szükséged például a középiskolai könyveidre, vagy az előző munkahelyed papírjaira. Valamint azokat a ruhákat is tedd a dobozba, amiket évek óta nem hordtál, de még nem dobtál ki. Természetesen ezt a dobozt vidd ki a szobádból! Tedd a spájzba, padlásra, ajándékozd el vagy dobd ki!
3. Ha az előző kettőt elvégezted, valószínűleg sokkal több helyed lett a szobában. Ekkor kezdj el rendszerezni! A szekrényedben hajts össze minden ruhádat. Lehetőleg rendszerezd őket úgy, hogy külön tedd az otthoni- és külön a munkahelyi/iskolai ruháidat. Még jobb, ha az alsó- és a felső ruházatot is külön polcon tárolod. Itt az ideje, hogy a zoknijaidat is párosítsd! (Amelyiknek nincs párja, dobd ki!)
4. A munkahelyi/iskolai jegyzeteidnek vegyél kisebb vagy nagyobb mappákat, amelyeket címkézz fel! Sokkal szebb lesz, ha ezekben tárolod őket, nem pedig az íróasztalod tetején nagy halmokban. Ezen kívül pedig könnyebben meg is találhatod őket.
5. Ha nagy az ágyneműtartód, használhatod tárolónak is, de itt is tarts rendet! Ha tárgyakat tartasz itt, érdemes ezeket dobozokba rendezni – bár valószínűleg ezek azok a dolgok, amikről úgy gondoltad, hogy majd egyszer kelleni fognak. Ha papírokat tartasz itt, szintén irány velük a spájz!
6. Minden reggel ágyazz be, ne legyen napközben kint a takaród és a párnád. Ettől csak még nagyobbnak fog tűnni a rend.
7. Végül jó alaposan porszívózz fel, és törölj le minden szekrényt és polcot!

Ha legalább ezeket elvégzed, sokkal nagyobb lesz a rend a szobádban, és te is jobban fogod érezni magad tőle.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyfa díszt egyszerűen?

Egyre nagyobb sikereknek örvendenek a saját kezűleg készített díszek, dekorációs tárgyak. Egyediek, szívhez szólóak és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük