Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan takarítsuk ki gyorsan a lakást?

Hogyan takarítsuk ki gyorsan a lakást?

Nincs sok időnk a takarításra, mert jönnek a vendégek, de feltétlenül ki kell takarítani mielőtt, megérkeznének? Vagy csak nincs időd órák hosszát a lakást takarítani? Most megtudhatod mi a titka a gyors és hatékony takarításnak.

Először is a gyors tempót nem lehet elhanyagolni ha, szeretnénk egy óra alatt puccba vágni a lakást. Első dolgunk az, ha van, ami szanaszéjjel van, a lakásban akkor azokat el kell tenni a helyükre, mint például ruhák, edények a konyhába és stb. Ha ezzel megvagyunk és van mosatlan edényünk, de nincs mosogatógépünk, akkor el kell gyorsan mosogatni. Ha ez megvolt következik a fürdő a tisztítószert ráfújjuk a WC-re, a kádra, mosdó kagylóra és állni hagyjuk, hagy fejtse ki a hatását, ne nekünk kelljen több mint tíz percig súrolni. Míg a fürdőben dolgoznak a tisztítószerek nélkülünk, addig mi minden polcról, asztalról, szekrényről lepakolunk minden kiegészítőt, majd így gyorsan az összes bútoron végig haladunk, port törlünk. Így már kész is a portörlés, mehet minden vissza a helyére. Majd visszatérünk a fürdőbe és könnyedén megpucoljuk a kádat a mosdót és a WC-t.

Ezek után jöhet a konyha a pultot és a gáztűzhelyt is gyorsan meg kell tisztítani. Ennyi idő alatt a sok mosatlan is megszáradt, így tegyük el azokat is a helyükre, hogy a vendégek ne lássák, hogy mielőtt jöttek akkor gyorsan elmosogattunk egy halom mosatlan, koszos edényt. Jöhet a porszívózás gyorsan egymás után minden szoba, ha ezzel megvagyunk, bekeverünk egy felmosó vizet és már készen is vagyunk. Néhány illatosítót vagy füstölőt meggyújthatunk, hogy a vegyszerek illata ne érződjön, a vendégek ne sejtsék, hogy most takarítottunk. A fürdőben is érdemes illatosítóval befújni, hogy az ottani tisztítószerek se érződjenek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan újítsuk fel a fürdőkádat?

A régi típusú, zománcozott fém fürdőkádat nagyon tartósak, de így is megtörténhet, hogy valamilyen okból …

1 hozzászólás

  1. Szóval a MOSATLAN ha megszáradt, el kell pakolni? :D

    Oké. Azt hittem először el kell mosni ;)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük