Kezdőlap » Befektetés » Hogyan takarékoskodjunk okosan?

Hogyan takarékoskodjunk okosan?

Egyre nehezebb téma a takarékoskodás, hogyan is lehet ezt jól csinálni? Minden bank és pénzintézet más feltételek mellett kínálja a különböző megtakarítási lehetőséget, és minden bank és pénzintézet azt mondja, hogy az övé a legjobb. Mit lehet ilyenkor tenni, főleg, ha nem mozgunk otthonosan a banki vagy üzleti szférában. Szerencsére, vannak független pénzügyi tanácsadó cégek, akik nem egy bankot vagy pénzintézetet képviselnek.

Folyamatosan elemzik a pénzügyi helyzetet, és folyamatosan az adott körülmények legjobb ajánlatát keresik. Természetesen nem csak ez lehet jó dolog. Sokfélék vagyunk, sokfélére szeretnék takarékoskodni, vannak, akik lakásra gyűjtenek, míg mások, a gyerekek tovább tanulására, és olyanok is, akik a nyugdíjukat szeretnék kiegészíteni esetleg megalapozni. Ezért is jelent nagyon jó lehetőséget az, amikor független tanácsadók segítségét kérjük.

A tanácsadás sok esetben díjmentes legalábbis az ügyfelek részére. Ez szintén előny, mert a pénzügyi világban való tájékozódás laikusok számára különösen problémás. Milyen formában takarékoskodjunk? Mennyi rizikót érdemes vállalni? Mire is vállalunk rizikót? A tőzsde és árfolyamok ingadozása miatt, a részvények, rizikósabbak, mint a kötvények, és a kötvények rizikósabbak, mint a speciális kondicionált csomagok. Természetesen a rizikóval egyenesen arányos a hozam. Mi is a hozam, az egy év illetve meghatározott periódus alatt várható növekedése a befektetett pénznek. Milyen járulékok levonásával kell számolni? Minimális kezelési költséggel, egészségügyi hozzájárulási adóval és kamatadóval, természetesen mindezzel főként akkor, ha rövid ideig szeretnék a pénzünk befektetni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan válasszunk bankot?

A mai világban, amikor az emberek a fizetésüket már nem borítékban kapják kézhez készpénzben a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük