Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan szüntessük meg a csuklást?

Hogyan szüntessük meg a csuklást?

A csuklás akivel megtörtént már tudja, hogy egy mókás vicces tünet, amely egyben kellemetlen is lehet. Sok esetben rosszkor jön ránk, ami zavaró lehet másokkal szemben, ha nem múlik el pár perc alatt az elég kínos lehet számunkra.
A csuklást valószínűleg sokan nem tudják, hogy az egy reflex, amely a rekeszizmok összehúzódása váltja ki. A csuklást különböző dolgok idézhetik elő. Ilyenek közé tartozik az alkohol, a hideg vagy meleg csípős ételek, a hirtelen gyors evés vagy az ivás okozhatja.
Elmulasztására vannak házi praktikák.
Ha ránk jön a csuklás, akkor próbálkozzunk a nyelvöltögetéssel, természetesen akkor amikor senki sem lát. Mivel ezek a mozdulatok stimulálják a hangszalagok közötti nyílást.
Ha ez nem segít és van kéznél citromlé, akkor egy kiskanál citromlevet nyeljünk le. A hirtelen savanyú inger általában hatásos.
A következő ami hatásos a csuklásra, ha visszatartjuk a levegőt. Ez segít megemelni a vér széndioxid szintjét ezáltal biztosan elmúlik a zavaró csuklás.
A víz elkortyolgatása is egyik praktika az elmulasztásában. Ennek a lényege, hogy egyenletesen legyen mozgatva a rekeszizom. Próbálkozhatunk szívószálas ivással vagy jégkocka szopogatással.
A papírzacskós megoldás sem hanyagolandó. Vegyünk egy papírzacskót és jó erősen fújjunk bele. Úgy fújjunk, hogy a levegő oldalt ne szökjön ki és mélyet lélegezzünk befele.
Végül a csuklásra az édes ízek is megfelelőek lehetnek. Egy kiskanál cukrot vagy mézet tegyünk egy csésze meleg vízbe és gargarizáljunk majd nyeljük le. A meleg is oldja a görcsös rekeszizmokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

B12-vitamin: segítség az anyagcsere számára

A B12-vitamin (kobalamin) egy koenzim. A vitamin többek között a folsavval együtt a csontvelőben képződő …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük