Kezdőlap » Étel » Hogyan született meg Ronald McDonald karaktere?

Hogyan született meg Ronald McDonald karaktere?

A McDonald’s történetében két nagyon sikeres franchise partner, John Gibson és Oscar Goldstein voltak azok, akik megszerettették Ronald McDonald karakterét a gyerekekkel. Nemcsak ők alkották meg ezt a karaktert, hanem ők tették sikeressé, és kedvenccé is a kicsik számára.
A történet egy tévéműsorral kezdődött, amikor is az egyik helyi tévécsatorna elindított egy új showműsort, Bozo’s Circus, azaz Bozo Cirkuszát. Ebben egy bohóc volt a főszereplő, melyet Willard Scott alakított. Mivel a tévéműsor rendkívül hamar sikeres lett, és a gyerekek is rajongtak a bohócért, ezért a McDonald’s úgy döntött, hogy támogatja a tévéműsort. Végül Bozo bohóc a helyi McDonald’s étterem sztárja lett, és olyannyira látványosan megemelte a helyi étterem forgalmát, melyet korábban még nem tapasztaltak.
A tévécsatorna vezetői- sokak nagy bánatára- 1963-ban az év elején úgy döntöttek, hogy abbahagyják a műsort, mely a gyerekek kedvencévé vált. Gibson és Goldstein, akik a washingtoni éttermet vezették, végül arra a döntésre jutottak, nem hagyják azt, hogy elveszítsék a bohócfigurájukat, ezért –a marketingfogás miatt is- megalkották a McDonald’s saját tervezésű bohóckarakterét. A bohóc első neve Archie McDonald lett, amiatt, mert a névvel szerettek volna utalni az étteremlánc híres aranyívére, melyet Golden Arches-nek hívtak. Később végül is azért változtatták meg a nevet, mert már volt a helyi médiában egy híres Archie, így jött a névre rímelő, manapság már világhírű Ronald McDonald.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk rakott zöldségeket ?

Szülőként tudjuk, hogy milyen fontos a zöldségek fogyasztása egészségünk megóvása érdekében. Gyermekeink már kevésbé vehetőek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük