Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan szőrtelenítsünk?

Hogyan szőrtelenítsünk?

A férfiak és nők életében is fontos szerepet játszik a szőrtelenítés, nagyrészt esztétikai szempontból. Sokféle módszer létezik, már végleges szőrtelenítést is csináltathatunk, de ennek ára még igen borsos keretek között mozog.

Ha az otthoni megoldásokat választjuk, akkor két lehetőségünk van: borotválunk, gyantázunk vagy epilálunk.
Azoknak, akik nehezen viselik a fájdalmat nem ajánlott se a gyantázás, se az epilálás, ők nyugodt szívvel válasszák a borotvát. Mint mindennek, ennek is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ha ezt választjuk, akkor nyugodtak lehetünk, hogy nem kell meghatározott időtartamot várni két szőrtelenítés között, hiszen a borotva a legkisebb szőrszálat is eltávolítja. Fontos a márkás darab választása, ne sajnáljuk a drága borotvára a pénzt, hiszen ezek pengéje sokkal tovább tart és még a fej rész is cserélhető. Emellé mindenféleképpen használjunk borotvahabot vagy zselét, mert máskülönben a bőrünk gyorsan megsérülhet. Azt se felejtsük el, hogy a szőrtelenítés után ebben az esetben mindenféleképpen használjunk legalább egy egyszerűbb testápolót, hiszen a hámréteg a pengék által sérülhet.

Ha gyantázunk, akkor választhatunk hideg vagy meleg gyantát, ezt mi magunk döntjük el. Lehet készen kapni gyantacsíkokat, amelyek ára igen borsos, de vásárolhatunk külön papírt és gyantát, amely igencsak olcsóbb kategória. Gyantázás esetén számolnunk kell a fájdalommal, amely a szőrtelenítés előre haladtával elviselhetőbbé válik. Ha először gyantázunk, akkor mindenféleképpen ne a legérzékenyebb testrészt válasszuk, ne kezdjünk bikini vonallal vagy hónaljjal. Próbáljuk ki a folyamatot a lábszárunkon, így könnyen letesztelhetjük a tűréshatárunkat. Gyantázásnál figyelembe kell venni, hogy két gyantázás között várni kell egy adott időtartamot, így hiába nőtt már ki egy kicsit a szőrünk és zavar, nem tudjuk legyantázni.

Az epilátorok anyagilag talán a legjobb megoldást jelentik, hiszen egyszer kell egy készülékbe befektetni, aztán évekig semmi gondunk nincs a szőrtelenítéssel. Azonban ez a legfájdalmasabb megoldás az összes közül és közel sem biztos, hogy bírni fogjuk, hiába gyakoroljuk. Itt kiemelt szerep jut a bőrnyugtató krémeknek és ápolóknak a kezelés után.

Akármelyik megoldás mellett döntünk is sose felejtsük el az elő és utó ápolást, hiszen bőrünk épségét csak ebben az esetben őrizhetjük meg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hatásos a kávé narancsbőr ellen?

Kávéval a cellulitisz ellen: működőképes a házi praktika? Ha igen, hogyan, milyen formában alkalmazhatjuk? A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük