Kezdőlap » Látnivalók » Hogyan szórakozhatnak Brüsszelben a gyerekek?

Hogyan szórakozhatnak Brüsszelben a gyerekek?

Képregények és dinók, a Bruparck és a csoki golyók – a gyerekek játszva fedezhetik fel az újdonságokat. Milyen szerencse, hogy Brüsszel egyszerre nemzetközi és áttekinthető, nagyvilági és egyszerű, vonzó és gyermekbarát! Számos olyan szabadidőprogramot találunk, amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek szórakozást nyújt. Egy séta a Bois de la Cambre-ban, majd egy kis csónakázás – igazán kellemes időtöltés az egész család számára. Amíg a gyerekek a játszótéren nagyokat játszanak, addig a szülők az egyik étterem kerthelyiségében pihenhetnek. néhány múzeum kisebb és nagyobb látogatók számára is egyaránt érdekes lehet.
• Gyermekmúzeum
“Ha hallom, elfelejtem. Ha látom, megjegyzem. Ha csinálom, megértem.” Ez a kínai közmondás a mottója az Ixelles-i múzeumnak. A szülők és gyermekeik sok mindent tanulhatnak a múzeum három szintjén; egy különleges széken ülve pl. azt is, hogy egyes helyeken bőrünk sokkal érzékenyebb, mint máshol. Átmehetünk a tükörfolyosón, bemászhatunk egy titokzatos fehér sátorba, és kinyithatjuk az “illatok dobozát”. Izgalmas tárlatvezetések és feladatok a hat éven felüli gyermekeknek.
• Bruparck
A „Mini Europe” egy miniatűrvilág , a maga 300 építményével és látványosságával különösen nagy élményt nyújt a gyerekeknek. Az Európai Unió minden országából látható egy vagy több építmény, amely vagy egyedi vagy tipikusan helyi jellegű. Magyarország is rendelkezik már táblával, de makettel még nem büszkélkedhetünk. Mindenütt kis autók és hajók közlekednek, és még egy rakétakilövést is megcsodálhatunk. A távirányítós csónakok és hajók szintén kellemes szórakozást ígérnek: 25 eurócentért bárki kapitány lehet. Az Océade élményfürdő is nagyszerű program.
• Kakaó- és Csokoládémúzeum
Az édesszájúak követhetik a kesernyés kakaóbab útját a legjobb minőségű
csokoládéig. Természetesen kóstoló is jár.
• Természettudományi Múzeum
(Institut Royal des Sciences Naturelles
de Belgique)
A Természettudományi Intézet hatalmas múzeuma nagyon nagy hatással
van a gyerekekre, különösen izgalmasak az óriási dinoszaurusz-csontvázak.
• Játékmúzeum (Musée de Jouet)
Már 1850 óta fennáll. Bár sok látogató kedvet kap egy kis játékhoz, a kiállított tárgyak csak a szemet gyönyörködtetik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Esterházy-kastély

Fertőd nevezetessége, a barokk-rokokó stílusban emelt kastély, melyet a „magyar Versailles” névvel is illetnek. Több …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük