Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan szoktassam le a hisztiről ?

Hogyan szoktassam le a hisztiről ?

Rengeteg anyuka rémálma a hisztis gyermek . Akivel még a boltba sem mehet le az ember , mert hatalmas hisztirohammal hoz minket kellemetlen helyzetbe a többi vásárló, vagy akár az ismerősök előtt.
De mit tehet egy kezdő anyuka , aki eddig még nem tapasztalta meg ezt a fajta gondot .

Több alternatívával is segítenek bennünket a szakértők , de vajon melyik az a megoldás , ami tényleg beválhat ?!

Sok gyermek , azért kap ” rohamot ” , mert valamit nem kaphat meg , mások csupán azért , mert kimerültek . Elengedhetetlen tudnunk azt , hogy nem azon kell fáradozni, hogy hogyan tudnánk elhallgattatni gyermekünket , hanem azon kell elgondolkozni, hogy vajon mi válthatta ezt ki . És ha ezt a kiváltó okot megtudjuk találni , akkor nagyobb esély van arra , hogy a fennálló problémát megoldjuk.

Rengeteg szakértő javasolja az úgynevezett ” nyugisarok ” bevezetését . Ez egy rész a lakásban , egy sarok , egy kanapé vagy egy fotel . A lényeg , hogy a kicsivel egy nyugodt pillanatban nevezzük ki ezt a helyet nyugisaroknak és ez legyen az a hely , ahová leülünk egy egy nehezebb napon .

Itt nyugtatjuk meg a gyermekünket. FONTOS ! Ez nem bünti sarok !!!

A másik módszer , ami sokaknak bevált , az nem más , mint ha a dühét máshogy, vagy máson ( tárgyon ) vezeti le. Bevonhatunk akár egy párnát , amit ha jól megnyomkod , megütöget , akkor a dühe csökken vagy akár elszáll.

Tudatosítsuk mindenképp gyermekünkben , hogy csak ezen a tárgyon lehet a dühöt levezetni . Más tárgyat vagy személyt még véletlenül sem bánthatunk .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért van különbség a terhesség kora és a magzat kora között?

Sok kismamát zavar össze, hogy az orvos egyszer a terhesség hetéről beszél, máskor a magzat …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük