Kezdőlap » Étel » Hogyan színezzük és ízesítsük a házi tésztát?

Hogyan színezzük és ízesítsük a házi tésztát?

A kézzel készült tészták könnyen és természetes módon színezhetőek, méghozzá szép erőteljes színűre.
Sárgára: a drágábbik, de szebb színű verzióban kis mozsárban van bögre aljában összetört sáfránnyal. Sáfrányt már lehet kapni ugyanolyan zacskós kiszerelésben, mint a többi fűszerfélét is, de nagyon drága még így is, és a csomagban mindössze 0,1-0,2 gramm fűszer található. Szerencsére a sáfrány nagyon erősen színez. Másik megoldás a pórsáfrány, vagyis a sáfrányos szeklice használata. Ebből nagyobb mennyiségre van szükség, de az alapanyag is jóval olcsóbb. Lehet kapni fűszeres polcról és gyógynövényes üzletekből is.
Narancsszínűre: paradicsomszósszal, csipkebogyószósszal. Ügyeljünk rá, hogy a paradicsom is vesz fel lisztet, ezért a tésztába már kevesebb tojást kell tenni.
Pirosra, lilára: nagyon puhára főzött, pürésre összetört céklával érhetjük el . Ha kevesebbet használunk, piros szín, ha többet, akkor bordós-lilás lesz a végeredmény.
Zöldre: spenóttal a legkönnyebb, ráadásul ebből már eleve pürésített verzió is kapható a fagyasztópultokból, így kevesebb munkát jelent.
Kék, kékeslila: kék-fekete bogyós gyümölcsök püréjével érhető el a szín, például kökénnyel, fekete szederrel.
Ügyeljünk rá, hogy a színezéshez használt hozzávalók egyben ízesítenek, fűszereznek is, és van, ami ízben nem illik össze. Főzéskor minden különböző színezésű adagot friss vízben főzzünk, nehogy a kiázott festékanyagok összekeveredjenek a második adagon, ez nagyon ronthatja az összhatást.
A tarkára mintázott tészták egész biztos a gyerekek kedvencei lesznek, és így még olyan furcsa dolgokat is meg lehet velük etetni, mint a cékla és a spenót.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen uzsonna süteményt készíthetünk?

Uzsonna süteményeknek nevezzük azokat a süteményeket, amit reggelire, napközben illetve uzsonnára fogyasztunk. Így szól a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük