Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan szilveszterezzünk kisgyerekkel?

Hogyan szilveszterezzünk kisgyerekkel?

Egy kisgyermek születése mindig öröm. Ám azok a szülők, akik izgalmas társasági életet éltek, visszalépésként élhetik meg, ha nem mozgalmas felnőtt-társaságban, hanem szűk családi körben kell ünnepelni. Mit is lehet csinálni óvodás-kisiskolás korú gyerekekkel, ha nincs kire bízni őket Szilveszter éjjelén?
Nem kell unalmas tévézéssel tölteni ezt a napot sem! Készítsünk ünnepi ebédet, tudatosítsuk a gyerekekkel is, hogy bizony lezárul egy szakasz, s nemsokára valami izgalmas, új dolog kezdődik!
Ebéd után kapcsoljunk ki minden zavaró ingerforrást, s a szürkülő délutánban különféle közös programokkal töltsük el az időt.
Készítsünk összefoglalót! Előre nyomtassunk ki az év során készült képekből néhányat. Vegyünk egy nagy , sima, A/4 méretű füzetet, s hónapról-hónapra elevenítsük fel az adott időszakban történtetek, ragasszuk be a fotókat, s kézzel írjuk bele ki minek örült akkoriban. Minden apróságot jegyezzünk fel. Egy kisgyereket boldoggá tehet a szomszéd Margit néni kutyájának az ellése is, együtt nevetgélhetünk, ha felidézzük a kicsinyek első botladozásainak az emlékét.
A füzet másik felébe kezdjünk el álmodozni. Hónapról hónapra írjunk bele valamit, kezdve azzal, hogy kinek, mikor lesz a születésnapja, mikor megyünk el nyaralni vagy melyik hónapban kezdődik majd a nyári szünet, netán mikor fogunk virágokat ültetni. Engedjük el magunkat, s hagyjuk ábrándozni a gyerekeket is. A papír mindent elbír, s évtizedek múlva ismét közös kacagásra adhatnak majd okot azok a tervezgetések, amelyekben a 4 éves elmesélte, hogy égig érő csúszdát fog építeni.
Ha van rá lehetőségünk, vonjuk be a nagyszülőket is, hívjuk meg őket ezen a napon magunkhoz! Minden bizonnyal szívesen elfogadják majd, s örülni fognak minden percnek, amikor együtt lehetnek az unokáikkal.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük