Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan szilveszterezzünk gyermekkel?

Hogyan szilveszterezzünk gyermekkel?

Sok családnak fejtörést okoz az, hogy hogyan is töltsék el a szilveszter éjszakáját. A legegyszerűbb, ha a nagymamára, valamilyen családtagra hagyjuk ezt a feladatot, azonban nem mindenki teheti ez meg. Így ők sokszor elég nehéz feladat elé vannak állítva, hogy hogyan kössék le gyermekeiket, hogy kibírják az éjfélt, vagy hogyan tegyék ezt az éjszakát érdekessé számukra.

Ha tehetjük, akkor az éjszaka nagy részét töltsük hasonló korban lévő gyermeket nevelő családokkal, hiszen így mindenki jól jár. A gyerekek eljátszanak egymással, ki tudnak tartani éjfélig, nem unatkoznak, a felnőttek pedig nem kell, hogy gyermekjátékokkal töltsék az egész éjszakát, valamint így az alkoholfogyasztás is jobban esik, mint egyedül vagy egyszerű családi körülmények között.

A gyermekeknek is vásároljunk megfelelő enni és innivalókat, gyermekpezsgőt, mini virslit és olyan ételeket, amelyek elkészítésében ők is részt tudnak venni: vásároljunk sonkát, majonézt, tojást, készítsünk a gyermekekkel együtt vicces, esetleg figurás szendvicseket. Éhen sem maradnak, az este hátralevő részében sem kell ezzel foglalkoznunk és meg is van egy közös szilveszteri program a lurkókkal.

Készüljünk azért néhány vicces játékkal, akár velünk töltik az időt, akár velük egykorúakkal. Az a biztos, hogyha mindenre felkészülünk előre, nehogy meglepetés érjen minket és ahelyett, hogy jól éreznénk magunkat, a gyermekek a fülünket rágnák, hogy unatkoznak. Vásároljunk nekik dudát, arc maszkokat, színes hajat és egyebeket, amiket az utcai árusoknál be tudunk szerezni. Ne fukarkodjunk, hiszen ez az év egyetlen napja, amikor még az utcán is büntetlenül lehet dudálni, kürtöt fújni.

Végül vigyük ki őket egy tűzijátékra, hiszen ez a lényege ennek az estének, legalábbis számukra mindenféleképpen. Ezzel olyan élményeket adhatunk számukra, amelyekkel biztosan felnőtt korban is szeretni fogják az évnek ezt a szakát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük