Kezdőlap » Ünnepek » Hogyan szilveszterezz kulturált, emberi magatartást megtartva?

Hogyan szilveszterezz kulturált, emberi magatartást megtartva?

Szilveszter közeledtével már azon a témán beszélgetünk munkahelyen, baráti körben, hogy az elmúlt évben mennyire tudtunk viselkedni, hogyan és min kellene javítanunk. Természetesen vannak olyan emberek, akiket ez egyáltalán nem érdekel. Kikelve magukból mit sem törődnek másokkal, le iszák magukat részegre, abban a hiszembe, hogy újév van.
A szilveszter az ó évbúcsúztató, az odáig rendben van, de ez az ünnep nem mentesít minket a felelősség alól, nem azt jelenti minden, ami rossz azt szükséges a mai nap bepótolni, ami esetleg előző évben éppen nem tettünk meg.
Természetesen el lehet fogyasztani egy, két pohár szeszes ital, sőt az utcán is meg engedett a zajongás, de ezt, szemelőt tartva tartsuk be az illemszokásokat. Nem fontos a földön hemperegve fetrengeni, azt sem tudva hol, merre vagyunk.
Nem utolsó szempont, ha közösségben töltjük a szilveszter éjszakáját, legyen elsődleges szempont az idős emberek tiszteletben tartása. Legyünk körültekintőek, hogyan és mikképp tudnánk segíteni, ha valamiben elakadnának, netán rosszul éreznék magukat. Kísérjük haza otthonaikban, és ne felejtsük el, ha egyszer megöregszenek milyen jó is lesz, ha valaki az embertársaink közül segítséget nyújt átsegítve a pillanatnyi nehézségeken.
Fiatalok, idősek, kórhoz, nemhez nem kötve ünnepelik e neves jól kihasználható ételtől, italtól nem mentes bohózatokkal, jókedvvel, mámorban nem nélkülöző boldog újévet.
Természetesen meg kell említenünk a jó modor, magatartás alapvető szabályokat betartó és kultúránkat a legmagasabban tisztelő poharazgató, ételeket meg kóstoló emberekről. Ők azok, akik példaképei lehetnek mindazoknak, akik csak az italozást, randalírozást látják a mai estében.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készülnek az amerikaiak a karácsonyra?

A karácsony ünnepének a világ minden pontján élő ember számára ugyanaz az üzenete, mindenki a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük