Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan szilvesztereznek az emberek New York-ban?

Hogyan szilvesztereznek az emberek New York-ban?

New York 8,334 milliót számláló lakossággal rendelkezik, itt teljesen más az élet. Szinte kézzel fogható a pezsgés minden nap és ez szilveszterkor sincsen másképp. Szilveszter estéjén közel egy millió ember özönli el a Times Square-t, arra várva, hogy éjfélt üssön az óra. Ez az élmény elmondhatatlan és muszáj mindenkinek átérezni egyszer az életében, mikor százezrek számolnak vissza, akkor tényleg elfog az, az érzés, hogy mi vagyunk a világ közepe és milyen nagyszerű is az élet Hatalmas buli kerekedik. Egy hatalmas 500 kilós ezüst gömb is leereszkedik az égből egy perccel éjfél előtt.

Ha valaki kedvet kapna elmenni, akkor az jobban teszi, ha már a következő év elején lefoglalja magának a szállást az évvégére, mert ilyenkor már lehetetlen szállást találni, ha mégis annak a lakosztálynak az ára a csillagos eget veri. Az eseményre is jól készüljünk fel, mert több órányi állásról van szó a hidegben, tehát mindenképpen érdemes jól felöltözni és magunkkal vinni mindent, ami kelhet az este folyamán, inni való, enni való stb..

A várakozás közben persze szórakoztatják a népet, tűzijátékokkal, zenével. A tömegben járkálnak ajándékokat osztogató emberek, akik szilveszteri kiegészítőket osztanak a részvevőknek, kalapokat, trombitákat, konfettiket. Mikor éjfélt üt az óra, minden fény kialszik és aztán hirtelen bekapcsolnak a kijelzők, elindul a hatalmas konfetti eső és beindítják a tűzijátékot is, ekkor hatalmas ujjongással és tapssal köszöntik az újesztendőt. Ez egy igen kivételes alkalom és kétségtelen, hogy ez a világ legnagyobb szilveszteri bulija!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük