Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan szervezzünk társasági életet kisbaba mellet?

Hogyan szervezzünk társasági életet kisbaba mellet?

A kisbaba megszületésekor oda kell figyelni, arra, hogy egy kicsit másképpen szervezzük meg a társasági életünket. Az első hetekben, amikor még nem tud a szervezetük ellenállni a különféle fertőzéseknek és vírusoknak jobb megoldás, ha csak a nagyon szűk családi kört fogadjuk látogatóként, hisz mindenki szeretné megfogni, felvenni a csecsemőt, aki ilyenkor még nagyon sebezhető és csak az anyatejben kapott tápanyag segít neki ellenállni a megváltozott környezet okozta fertőzéseknek. Ha nem szeretnénk, hogy megharagudjanak ismerőseink mondjuk nekik azt, hogy orvosi utasítás, hogy legalább az első hetekben ne fogadjuk nagyon látogatókat, ha mindenképpen beállítanak, akkor ne engedjük, hogy mindenki megfogja a csecsemőt.

A későbbiekben is érdemes erre oda figyelni, hisz nem biztos, hogy mindenki betartja a megfelelő higiéniás szabályokat vagy vegyünk esetleg víz nélkül használható fertőtlenítőt és tegyük ki a pelenkázóra így gyorsan megkérhetjük a vendégeket, hogy mielőtt hozzáérnek azelőtt használják. Ha az időjárás megengedi nyugodtan menjünk később ki a csecsemővel sétálni. Ha a baba elég nagy lesz már nem szükséges ennyire steril környezetben tartani ha megtanult mászni nyugodtan engedjük akár a földön is persze tartsuk figyelemmel mindig és engedjük, hogy mások is felvegyék. Ha a baba nagyobb akkor újra szervezhetünk, akár baráti összejöveteleket is otthonunkban, nem kell már őt sem teljesen elkülöníteni, hisz már képes fertőzéseknek ellenállni és így jobban erősödik az immunrendszere.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan maradjunk fitt kismamák?

A várandóság természetes állapot egy nőnek, tulajdonképpen, ha egészséges a kismama, akkor folytathatja korábbi életvitelét, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük