Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan szervezzünk szilveszteri partit otthon?

Hogyan szervezzünk szilveszteri partit otthon?

Sokakban felmerülhet a kérdés az ünnepek közeledtével, hogy ha vége a karácsonynak hol is töltsék a szilveszter éjszakát. Vannak, akik szívesebben mennek egy tömegrendezvényre, mások a csendes, baráti összejöveteleket részesítik előnyben.

Vannak bátor emberek, akik a bulit saját házukba/lakásukba tervezik. Ha mi is hozzájuk tartozunk, akkor jó lesz, ha felkötjük a nadrágunkat.

Ahhoz, hogy minden gördülékenyen menjen számos dolgot figyelembe kell vennünk:

-Kiket hívjunk meg? Természetesen a helyszín mérete befolyásolja a létszámot, de ezen túl is érdemes elgondolkoznunk. Ha nem akarunk gondot, akkor semmiféleképpen ne hívjunk az italt kissé jobban kedvelő, hangoskodó vagy balhét kereső ismerőst. Ők igen szívesen használják ezt az éjszakát vágyaik kielégítésére, amely igencsak kellemetlen pillanatokhoz vezethet.
-Hogyan készítsük fel az otthonunkat? Elsősorban el kell dönteni, hogy a ház mely részét használhatják a vendégek – például jó, ha a hálószoba és a gyerekszoba kimarad a banzájból. Ezeket a helyiségeket, ha tudjuk, zárjuk kulcsra, ha nem, akkor pedig készítsünk vagy vásároljunk belépni tilos táblákat. Jópofa megoldás és a célnak is megfelel. A bulira kiszemelt részekről távolítsuk el a nagy értékkel bíró tárgyakat. Ez két szempontból fontos: ha nyitottabb az összejövetel és mindenki hozhat egy-egy embert, akkor inkább legyünk óvatosak, nehogy lába kéljen valaminek. A másik szempont, hogy ha ez a tárgy még esetleg törékeny is, akkor nehogy a parti hevében megsemmisüljön.
-Beszéljük meg, hogy ki mit hoz. Ez egy jó megoldás szokott lenni, hiszen anyagi terhet vesz le a házigazda válláról. Arra próbáljunk ügyelni baráti társaság esetén, hogy esetleg beszéljük meg, ki mit hozna szívesen, hogy hasonló alkoholból se legyen 10 üveggel.
-Vásároljunk okosan! Egy ilyen összejövetel nem olcsó mulatság, így jó, ha kicsit körültekintőbbek vagyunk. Ne menjünk random vásárolni, előtte üljünk le otthon és írjunk listát. Vegyük sorra, hogy mennyi étel szükséges, mennyi rágcsálnivaló, mennyi édesség, alkohol és üdítő. A pezsgőből legyen elegendő mindenféleképpen. Mentsvárnak sose felejtsünk egy nagy adag ásványvizet: ezt mindenki szereti, és ha mégis kifogytunk az üdítőkből bárkinek bevethető.
Egy szilveszteri parti megszervezése az otthonunkban nem bonyolultabb, mint más alkalmakra összehívni a társaságot. Azonban jó előre szervezést igényel, mert tudnunk kell, ki jön hozzánk, hány emberre számíthatunk. Ezen az éjszakán nem ér rá mindenki feltétlenül, lehet már más tervet eszelt ki néhány ismerősünk. Ha lehet, már december elején tájékozódjunk és hívjuk meg barátainkat.

Egy kis odafigyeléssel és előkészülettel a szilveszter éjszaka önfeledt lehet a házigazdának is és másnap sem emlékeztet a ház egy apokalipszis helyszínére.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Honnan ered a szilveszter?

Habár a régi időkben egészen sokáig az új esztendő valamikor tavasszal kezdődött, azonban Julius Caesar …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük