Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan szervezzünk szilveszteri bulit?

Hogyan szervezzünk szilveszteri bulit?

Manapság egyre többen maradnak otthon szilveszterkor, nemcsak anyagi megfontolásból; hanem a kényelem szempontjából is.
Ha még nincs ötletünk az év végi szórakozást illetőleg, szervezzünk gyorsan egy házibulit.
Gondoljuk át, hogy kiket szeretnénk meghívni, s akit hívunk hoz-e még valakit magával. Küldjünk email-en egy meghívót, s kérjünk gyors visszajelzést. Egy körülbelüli létszámnál már lehet tervezni az étel- ital mennyiséget.
Beszéljük meg, hogy ki mit hoz, így mindenkinek jobb. Nekünk sem kerül annyiba, s a vendégeknek sem kellemetlen, hogy mit hozzanak, mert üres kézzel senki sem jön. Vendégeinket úgyis ismerjük annyira, hogy tudjuk: kinek mi a specialitása. Hölgyektől kérjünk pogácsát, sós aprósüteményeket, férfiaktól italt.
Magunk is készíthetünk ételeket, süteményeket. Ilyenkor abban kell gondolkodni, hogy gyorsan sokat tudjunk elkészíteni. Egyszerű és kiadós sütiket csináljunk, számoljunk azzal is, hogy megmaradhat, így a tartósságot is vegyük figyelembe. (Tehát inkább száraz, nem krémes édességeket tervezzünk, de még jobb a sós apró süti, pl. sajtos rúd, perec; vagy még egyszerűbb: szerezzünk be néhány csomag ropit, sajtos tallért vagy chipset.) Idő és energia spórolás céljából használjunk réteslapot, fagyasztott leveles tésztát, melyekből percek alatt készíthetünk változatos finomságokat.
Ételről is gondoskodni kell, szintén a gyors, egyszerű, kiadós csemegék élveznek előnyt. Pl. készíthetünk majonézes salátákat, hidegtálat vagy egy nagy fazék chilis babot (ez utóbbi bátran lefagyasztható, ha marad belőle).
Italokból bőven vásároljunk, mert ilyenkor biztos több fogy, mint egyébként. Inkább maradjon, mint kevés legyen! Nagy sikere lehet a bólénak, amit napokkal előbb elkészíthetünk. Vegyünk eldobható tálakat és poharakat, így megússzuk a másnapi több órás mosogatást.
Gondoskodjunk szórakozásról is. Szerezzünk be egy karaoke-t, társasjátékot (Ki nevet a végén?, activity, kártya, scrabble), és néhány jó cd-t, ha táncolni támad kedve a csapatnak. Ha gyerekek is vannak, akkor rájuk is gondoljunk játékban, zenében.
Gondoljuk át, hogy nem kell-e átrendezni a lakást egy kissé, van-e elég szék. Ha táncolni szeretnénk, akkor annak is rendezzük be a helyet, ill. asztalt a kártyázáshoz, az ételeknek, italoknak. A lakást díszítsük fel egyszerűen, két csomag szerpentin erre kiváló.
Féltett tárgyainkat tegyük biztonságos helyre, és nyugodtan zárjuk be azokat a szobákat, amikbe nem szeretnénk, ha bemenne a szórakozó baráti kör. Ezzel e későbbi viták, kellemetlenségek elkerülhetőek.
A vendégek megérkezésekor tisztázzunk néhány alapszabályt, pl. ki az étel- ital- zenefelelős, mely helyiségek használhatók a lakásban, fogadunk-e később még vendégeket, stb., így mi is nyugodtan, felszabadultan szórakozhatunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük