Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, szobák felkészítése.

Még mielőtt mindent elkezdenénk, gondoljuk át, szükségünk van-e meghívóra. Sokan flancolásnak tekintik és formalitásként tekintenek rá, pedig igen praktikus, finoman célozhatunk a különböző részletekre, mint például mikor érkezzenek, mikor ér véget a fergeteges buli, hányan jöhetnek és mit hozzanak magukkal. Ezektől természetesen el lehet térni, de ad egy keretet az éjszakának, ez pedig biztonságot nyújt mindenkinek.

A vendéglistánál számos szempontot kell figyelembe venni: Körülbelül hány ember szeretnénk? Milyen hangulat legyen? Családias? Esetleg féktelen fiatalos pörgés? A vendégek hozhatnak magukkal valakit? Ezeket fontos leszögezni annak érdekében, hogy kényelmesen elférjünk, és ne legyen a buli egy nagy káosz.

Az ételek, italok tekintetében legyünk figyelmesek: igyekezzünk olyan termékeket választani, amelyekből mindenki találhat magának valót. Aki iszik alkoholt is tudjon 3-4 féléből választani, de az alkoholmentes életet élők se szenvedjenek hiányt. Az asztalra kerüljön hidegtál jellegű, tartalmasabb étel, de mindig legyen kéznél valami ropogtatnivaló, esetleg chipsek, kekszek. Alapszabály: ásványvízből és pezsgőből sosem elég.

Adhatunk egy alaphangulatot az eseménynek: szerezzünk be díszítő elemeket, vagy az internet segítségével készítsünk lampionokat, dekorációt. A fő helyiségeket díszítsük kedvünk szerint, a közlekedő útvonalakat vagy mellékhelyiségeket elég szerpentinnel ,,bevonni”.
Készítsünk elő a számítógépünk segítségével vagy CD/DVD lejátszónkkal legalább egy órányi zenét, amely nagyjából megfelel a társaság többségének. Természetesen jó, ha úgy alakítjuk ki ezt az egészet, hogy bárki változtathasson a zenéken, vegyük az egészet lazára. A fényeket nem kell túlzásba vinni, hiszen általában senkinek sincs otthon disco készlete. Elég, ha gyújtunk néhány gyertyát, mécsest, vagy beüzemelünk egy-két hangulatlámpát.

A szobákat rendezzük úgy, hogy értéket ne hagyjunk szem előtt valamint a törékeny, sérülékeny berendezési tárgyak is kerüljenek fedezékbe. Hiába a barátság, egy óvatlan mozdulat, egy gondtalan viccelődés egy tárggyal és máris búcsúzhatunk becses kincseinktől.

Ha a káoszt mindenféleképpen el szeretnénk kerülni jól tesszük, ha egy vicces, de nagy méretű házirendet készítünk saját kézzel. Erre soroljuk fel, hogy mely helyiségeket lehet használni, hogyan ,,illik” viselkedni, ki mit tehet, és mit nem tehet, valamint bármilyen egyéb különleges kívánságunkat is ráfirkanthatjuk. Ne essünk túlzásokba, nem kell komolyan venni: elegendő, ha ezeket a pontokat viccesen feltüntetjük és kiakasztjuk, mondjuk egy ajtóra. A barátaink mosolyogva elolvassák, jót nevetnek, de higgyük el, hatással lesz rájuk és be fogják tartani a szabályokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Honnan ered a szilveszter?

Habár a régi időkben egészen sokáig az új esztendő valamikor tavasszal kezdődött, azonban Julius Caesar …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük