Kezdőlap » Esküvő » Hogyan szervezzünk olcsón esküvőt?

Hogyan szervezzünk olcsón esküvőt?

Ásó, kapa, nagyharang, üresen lapuló pénztárca. Sajnos egy igazán ízléses, szép esküvő manapság egekbe nyúló költségekkel kivitelezhető. De akad néhány hasznos tanács, amit ha megfogadunk, jelentősen csökkenthetjük esküvői kiadásainkat. A megspórolt pénzen pedig akár elmehetünk egy gyönyörű nászútra.

Ha nem akarunk több százezret kiadni menyasszonyi ruhára, kölcsönzőbe megyünk. De ugye az nem a miénk, csak a fényképeken őrizzük az emlékét, milyen szépek is voltunk… Nézzünk kicsit körbe! Csodálatos estélyi ruhákat lehet kapni fehér színben, melyek a kölcsönzés értékében, vagy akár az alatt is megvásárolható. Senki nem fogja tudni hogy a ruhakölteményünk nem kifejezetten mennyasszonyi ruha, oly nagy a hasonlóság. Érdemes más színben is keresgélni, csak fotózzuk le a kiszemelt darabot, és egy ügyes varrónő elkészíti nekünk fehér színben. Így őrizhetjük meg egy életen át azt a ruhánkat, melyben egy napra hercegnők voltunk.
Sokat megtakaríthatunk apróságokkal is. Ha nem katalógusból rendeljük az asztaldíszeket, hanem magunk készítjük el, nem csak spórolunk, de növeljük a várakozás örömét, és persze dicsekedhetünk is kreativitásunkkal. Szóval sok – sok művirág, gyöngy és krepp papír várja, hogy valami impozáns dolog készüljön belőlük.

Vegyük meg a sütemény alapanyagot, és kérjük meg a szomszéd nénit, hogy reális összegért cserébe süsse meg a süteményeket az esküvőre. A vendégek nagyon fognak örülni a háztáji édességnek, ugyanis az emberek nagy része azt vallja hogy a házi sütinél nincs is jobb. A létszámtól függően a néni talán a felszolgált ételeket is szívesen elkészítené, így máris lejjebb faragtuk a költségeket.

Gondolkodjunk el azon, mennyi mindent képesek vagyunk saját magunk elkészíteni, ha van elég időnk és lelkesedésünk. És ne feledjük a sok apróságot, kiegészítőt, melyek elsőre nem is tűnnek soknak, csak akkor lepődünk meg mikor össze számoljuk őket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szamburuk útja a házassághoz vezető úton

Az egyik Kenyában élő természeti nép, a szamburuk alig százhúszezren vannak. A nomád, félnomád életvitelű …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük