Kezdőlap » Családi élet » Hogyan szervezzünk könnyen gyerekzsúrt?

Hogyan szervezzünk könnyen gyerekzsúrt?

A tökéletes gyerekzsúrhoz három dolog kell: finom enni- és innivalók, színes programok és elfoglaltságok, valamint természetesen sok-sok gyerkőc. De hogyan egyeztessük össze a készülődés egyes lépéseit, amellett, hogy mindent a kezünkben tartsunk? Íme, néhány praktikus ötlet!
Először is, ki kell választanunk a helyszínt. Legjobb, ha otthonunkban rendezzük a bulit, mivel itt nincs se bérleti díj, se más egyéb dolog, amihez alkalmazkodnunk kellene. Ezután határozzuk meg, legfeljebb hány pajtását hívhatja át gyermekünk, hogy kényelmesen elférjenek. Nem érdemes ennél több fővel számolni, hiszen kényelmetlenül veheti ki magát, ha nincs elég ülőhely, vagy nem férnek el kellőképpen a játékok, programok közben.
A következő lépés kiküldeni a meghívókat. Ügyeljünk rá, hogy pontos adatokat tüntessünk fel mindenhol, de még a zsúr előtt néhány nappal telefonon is kérdezzünk rá a szülőknél, biztosan el tudják-e hozni csemetéjüket, esetleg mi menjünk-e el értük.
Az ételek-italok nagyon fontos szerepet játszanak egy gyerekzsúron, hiszen a picik imádnak falatozni. Vásárolhatunk előre elkészített aprósüteményeket, de akár magunk is ügyeskedhetünk. Szendvicsek helyett készítsünk inkább kifli darabkákat, melyekre mindenféle jót rakhatunk, ízlés szerint. A szénsavas üdítőket kerüljük, helyettük facsarjunk friss gyümölcsleveket, vagy szolgáljunk fel limonádét. A színes és figurás papírpoharak, papírtányérok és szalvéták a gyerekek kedvencei.
Végül, de nem utolsó sorban fontos, hogy ne csak úgy „ellegyenek” a gyerkőcök. Biztosítsunk számukra különféle játékokat, legyenek azok társasjátékok, körjátékok vagy akár szerepjátékok. Ha kicsit nagyobb, már iskoláskorú gyerekekről van szó, tarthatunk házi tehetségkutatót is vagy karaoke-versenyt kisebb ajándékokkal, de feltétlenül kapjon mindenki valami apróságot.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan „ne” menjen randevúra.

Az emberek többsége elhagyja magát, nem sokat törődik önmagával, inkább a munkába éli ki minden …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük