Kezdőlap » Esküvő » Hogyan szervezzünk kis létszámú esküvőt?

Hogyan szervezzünk kis létszámú esküvőt?

Kis létszámú esküvőt két okból szokás tervezni. Az egyik – és ez a jellemzőbb – hogy kis költségvetésből kell gazdálkodni, és tipikus, hogy a legtöbbet a létszámon lehet spórolni, a másik pedig, hogy rosszul érezzük magunkat a nagy tömeg előtt.
A ruhák, a smink, a virág árán nem lehet jelentősen nagyot spórolni, hacsak nem az átlagon felüli árakból indultunk ki, azonban ha egy egész napos (három étkezés) program ára az étkezésben 10-12.000 forint, akkor jelentős összeget spórolunk meg, ha 130 fő helyett csak 40-50-et hívunk meg.
Ezt sokan rossz szemmel nézik, azonban tény, hogy valójában jobb lesz a lakodalom, ha azokat hívjuk meg, akik valóban ott maradnak a helyszínen vacsorára, éjféli vacsorára, és hajnalig kihasználják velünk a bérelt helyiséget. Ha az idős, a nagyon fiatal vagy a távol élő rokonokat kárpótolni akarjuk, akkor szervezzünk a számukra egy délutáni kerti partit, vagy hasonlót, ahol az idősek is jól fognak szórakozni.
A kis létszámú esküvőre tehát nem kifejezetten a rokonokat kell meghívni, és nem szabad abból kiindulni, hogy ki fog megsértődni. Nyugodtan tegyük nyilvánvalóvá, hogy alacsony költségvetésből indulunk ki, és ezért például egy pincehelyiséget vagy nagyobb kocsmát, bárt bérelünk, és a zene is ennek megfelelő lesz, de őket is kárpótoljuk. A szertartásra persze hívjunk meg nyugodtan mindenkit. Az is megoldás, ha az összes vendéget meghívjuk egy, a szertartás előtti laza állófogadásra, süteményezésre vagy déli piknikre, ezt követően megyünk a szertartásra, majd a vacsorára már csak azokat, akiket a lakodalomra is várunk, tehát a közvetlen családot (szülők, testvérek), és a barátokat, akik persze lehetnek akár rokonok is egyben. Mindenesetre azokra gondoljunk, akik aktívan részt vesznek majd a szórakozásban is.
Kis létszám esetén általában sikerül megspórolni a helyiség bérletét is, mivel a 40-50 főt befogadni képes helyek szinte csak a vacsora árát számolják fel.
Nagy előny, hogy ezt a létszámot viszonylag könnyű irányítani, ezért nem lesz szükség vőfélyre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szamburuk útja a házassághoz vezető úton

Az egyik Kenyában élő természeti nép, a szamburuk alig százhúszezren vannak. A nomád, félnomád életvitelű …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük