Kezdőlap » Családi élet » Hogyan szervezzünk gyerekzsúrt?

Hogyan szervezzünk gyerekzsúrt?

Egy gyermek születésnapja nemcsak a család, de saját maga számára is minden évben nagyon fontos pillanat. Csecsemőkorban még csak a szülők csodálkoznak rá, hogy egy év alatt mennyit fejlődött , változott a szemük fénye, vásárolnak egy csörgőt, vagy egy sípoló, zenélő- apát őrületbe kergető- játékot, majd ahogy a gyerkőc cseperedik, óvodában barátokat szerez, egyre jobban kialakul az igény, hogy nagyobb összejövetellel kellene megünnepelni az ominózus napot.
Ahhoz, hogy egy gyerekzsúr jól sikerüljön, már hetekkel előtte el kell kezdeni szervezni. Nem kell azonban vagyonokat költeni egy délutánra, felejtsük el a méregdrága ugráló várakat és bohóc imitátorokat, íme néhány ötlet, melynek segítségével kevés anyagi ráfordítással hatalmas bulival lephetjük meg kedvencünket.
Első körben végig kell gondolni, hogy hány embert szeretnénk meghívni. Ha a jeles nap télre, vagy késő őszre esik, érdemes meghúzni egy határt a lakás befogadóképességét figyelembe véve. Ha megvan a létszám, a leendő szülinapossal kezdhetünk meghívókat készíteni. Nincs szükségünk csak kartonra, színes ceruzákra, zsírkrétára egy kis ragasztóra és máris egyedi alkotásokat küldhetünk barátainknak.
Egy buliban elengedhetetlen a zene. Vegyük figyelembe a gyermekek életkorát, zenei ízlését, nem biztos hogy csemetéink a szülők kedvenc slágereire szeretnének ugrabugrálni.
A menü legyen egyszerű, gyorsan elkészíthető, erre a legtökéletesebb a szendvics, a kenyereket a felvágottakkal, zöldségekkel vicces arcokká, állatfigurákká alakíthatjuk. Mellé aprósütemény, kekszek, szörp és az elmaradhatatlan torta és máris kész vagyunk. A gyerekek nem enni, hanem szaladozni, játszani, ugrándozni jönnek, nem kell tehát különlegesebbnél különlegesebb és drágább ételekkel előrukkolni, hiszen ezt csak a felnőtt korosztály értékelné.
Hogy a buli ne laposodjon ne felejtsünk el több rövid, de vicces játékkal szórakoztatni az ünneplőket. Egy kis tombola, szobor játék, bújócska, táncverseny és máris színesebbé tettük a délutánt.
Végül ne feledjük: Ez a nap minden évben a gyermekünk napja, ezért, ha fáradtak vagyunk, vagy túl nagy a zsivaj, akkor is próbáljunk meg mosolyogni, egy délutánt mindenki kibír. A buli végén a boldog, mosolygós arca pedig mindenért kárpótol minket!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi a jó párkapcsolat titka?

Az ember alapvetően társas lény, még ha vannak is időszakok, amikor egyedül , társ nélkül …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük