Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan szervezzünk babaváró bulit?

Hogyan szervezzünk babaváró bulit?

A babaváró buli szervezése nem a kismama dolga, hanem az egyik barátnőé vagy rokoné, esetleg a kisbaba keresztanyjáé. Hiszen ez az a buli, ahol a kismama utoljára részt vehet, még mielőtt megszületne a gyermeke.

Először is egyeztetni kell a kismamával, hogy szeretné-e a babaváró bulit. Ha igen akkor kerülhet csak megrendezésre. Amikor elkezdjük szervezni fontos tudni, hogy hány fővel is számoljunk, így érdemes a kismamával vendéglistát készíteni, majd ehhez mérten helyszínt és időpontot választani. Ha ezek megvannak, következik a meghívás, fontos, hogy kérjünk választ a meghívottaktól, hogy tudjuk a bulira miből mennyire van szükség.

A babaváró buli megszervezésekor sok mindenre oda kell figyelni, így a könnyebb dolgokat érdemes letudni minél hamarabb, ilyen például a dekoráció megvásárlás (lufik a baba neméhez illő, szalagok, feliratok). Így ha ez megvan, majd csak díszíteni kell velük. Rendeljük meg a tortát, hiszen mindegy mikor rendeljük meg azt akkor is frissen készítik el és így még egy terhet levettünk a vállunkról, amit esetleg elfelejthettünk volna, így ha el is felejtjük a nagy szervezésben a tortát, attól az még kész lesz csak kicsit késve megyünk érte. Ételek listája, az ételeket készíthetjük mi magunk is de akár meg is rendelhetjük. Be kell szereznünk az italokat is.

Majd a feladatok kitalálása, megszervezése és lebonyolítása is a mi feladatunk, valamint a hozzá való kellékek beszerzése.

A babaváróra szokás ajándékot vinni, így ne felejtkezzünk el arról sem, hogy ezeket le kell tenni valahová, míg a kismama ki nem bontja őket. Érdekes és vicces ajándékok is szoktak lenni a praktikus ajándékok között, így érdemes a vendégek előtt sorba mindet kibontogatni és megköszönni, így nem kell köszönő levelet írni. Az ajándékokat a legpraktikusabb egy külön erre a célra felállított asztalra elhelyezni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük