Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan szervezzünk babaváró bulit?

Hogyan szervezzünk babaváró bulit?

Amerikai filmekből kölcsönzött ötlet, mostanában nagy divat, hogy a várandósság utolsó heteiben a kismama vagy valamelyik rokona, barátja bulit szervez a várva várt baba számára.
Az ilyen összejövetelek persze nem éjszakába nyúló partik, hanem általában délutáni programok, esetleg éttermi vacsorás rendezvények. Az érdeklődők túlnyomó részt valószínűleg nők lesznek, hiszen a lényeg a kismama köszöntése. Ilyenkor szokás ellátni apróbb-nagyobb ajándékokkal is. Érdemes persze megkérdezni, hogy inkább apróbb kedvességre vágyik, vagy a babakelengyéhez való hozzájárulásra.
A meghívottak persze kapnak enni-inni is. Közös megegyezés kérdése és a szervezés függvénye, hogy ezt ki intézi. Elképzelhető, hogy az anyuka rokonsága süt néhány tepsi süteményt, vagy hogy a vendégek maguk hoznak egy-két tányér finomságot. Figyelembe kell venni, hogy a leendő anyuka ilyenkor már nem tud komolyabb konyhai teljesítményt bevállalni. Italok tekintetében maradjunk az alkoholmentes verzióknál.
Ha férfiak is meghívást kaptak, akkor érdemes számukra külön szórakozásról gondoskodni. A beszélgetés során valószínűleg szóba kerülnek a szüléssel, terhességgel, gyermekgondozással kapcsolatos olyan részletek, amikről ők nem akarnak hallani. Adjunk nekik lehetőséget egy külön szobában összeülni sörözni, beszélgetni, kártyázni, számítógépezni, vagy amit szeretnek.
A meghívottaknak apró ajándékkal szokás megköszönni a részvételt, hasonlóan az esküvői köszönőajándékokhoz. Ha a látogatók tényleg közel állnak a párhoz, akkor tökéletes lehet egy közös fotó, vagy a baba születése után egy őt ábrázoló jól sikerült fénykép.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy éves lett !

Micsoda nagy dolog , ha gyermekünk betölti az egy éves kort . Tortát , szülinapi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük