Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan szerezzünk be olcsón bébifelszerelést?

Hogyan szerezzünk be olcsón bébifelszerelést?

A terhesség alatt rendelkezésre álló hónapokat fordítsuk arra, hogy előre, pontosan megtervezzük, mire lesz szükségünk a baba gondozásához, és ez milyen költségeket fog jelenteni. A legfontosabbak: bútorok, ruhák, babakocsi, pelenkák, fürdető- és tisztálkodószerek. A legtöbb szülőnek nincs lehetősége mindenből újat venni, de megpróbálják legalább a gyerekruhák esetében, pedig már ezek is elvihetnek akár egy-két havi fizetést is. Ha erre nincs lehetőség, akkor próbáljunk használt holmikat beszerezni. Általában ingyen is kaphatunk rokonoktól, ahol már nagyobbak a babák, de viszonylag olcsón lehet vásárolni bababörzéken és turkálókban is. Mielőtt a ruhákat használni kezdenénk, mossuk ki őket 90 fokon.
Interneten, aukciós és használt holmis hirdetési oldalakon szinte minden szükségeset meg tudunk vásárolni. Kiságyat megfelelő állapotú kókuszmatraccal már 6-10 ezer forintért kapunk, és használt babakocsit is be lehet szerezni 15-20 ezerért. Autós gyerekülésből lehetőleg tényleg újat vegyünk, vagy olyan használtat, amire még van valamennyi jótállás. Pelenkázó szekrényt magunk is készíthetünk otthon egy megfelelő (akár használt) komód és egy pelenkázófeltét segítségével. A babakocsit kiválthatjuk hordozókendővel és egy megfelelő táskával a szükséges holmik számára. Egy alkalmas és mély hátizsákkal például még a bevásárlást is kényelmesebb lehet intézni.
Pelenkából számoljuk ki, hogy mennyire lesz szükségünk. Ha spórolni szeretnénk, akkor vásároljunk mosható textilpelenkákat, amelyekhez csak papírbetéteket kell majd vásárolnunk. Ez egyszerre viszonylag nagy kiadás, később viszont sokkal kevesebbe fog kerülni. Kis ügyességgel külső pelenkákat akár az otthon varrógépen is elkészíthetünk. A többi textilneműt hasonlóan, például takarókat, párnákat.
A szükséges tisztító és ápoló felszereléseknél járjunk alaposan utána az összetételeknek és a hatóanyagoknak. A drágább, drogériás termékeket megfelelő tájékozódás után kiválthatjuk gyógyszertárban, helyben kevert termékekkel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Heten mint a gonoszok – a baba hetedik hónapja

A hetedik hónap nem olyan eseménydús, mint az előzőek. Sok újat most nem fog mutatni, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük