Kezdőlap » Családi élet » Hogyan szerettessük meg gyermekünkkel a mozgást?

Hogyan szerettessük meg gyermekünkkel a mozgást?

A mozgás, a szabad levegő az egészséges élet elengedhetetlen feltétele. Napjaink rohanó világában, a számítógép és az internet világában szinte már arra se lenne szükségünk, hogy elsétáljunk egy ismerősünkhöz, vagy a boltba, egy- két kattintás, már videóbeszélgetéseket folytathatunk, vagy webáruházakból vásárolhatunk. Gyermekeink ebbe a világba születtek Természetes közönnyel használják az okostelefonokat, amik –valljuk be őszintén- sokszor minket is zavarba hoznak. A fejlődés megállíthatatlan és szükségszerű, de nem szabad elfelejtkeznünk gyermekeink egészséges fejlődéséről sem.
20 éve egy szép nyári este elképzelhetetlen lett volna bújócska, számháború, vagy bunkerépítés nélkül. A XXI. században gyermekeink számára ezek a dolgok elavultnak, unalmasnak tűnhetnek, pedig nem szabadna, hogy így legyen!
A mozgás mindenki számára nagyon fontos, legyen az gyermek, vagy nagyszülő, naponta minimum 30 percet szánnunk kell testünk felfrissítésére. Tavasszal, nyáron törekedjünk arra, hogy gyermekünk minél több időt töltsön a szabadban. Szervezzünk közös családi kirándulásokat, gyakran iktassuk be a játszóteret. Figyeljük csemeténket és ismertessünk meg vele már egészen kicsi korban több sportot is, meghagyva a választás jogát. Ha nincs olyan jó labdaérzéke, de nagyon gyorsan fut, nem valószínű, hogy sikerélményekkel tele érkezik haza egy fociedzésről. A nagyon pörgős, aktív gyerekek megpróbálkozhatnak az önvédelmi sportokkal, ahol nemcsak az energiájukat vezetik le, de önfegyelmet is tanulnak.
Az őszi, téli hónapokban beszorulunk a lakásba, de sétálni, ősszel az erdőben falevelet gyűjteni, vagy hóembert építeni, apával hócsatázni, szülőnek és gyermeknek egyaránt nagyon jó móka és ebben a rohanó időben egyben közelebb is kerülnek egymáshoz.
Ne hagyjuk tehát, hogy szemünk fénye reggeltől estig a gép előtt üljön, vagy a Tv-t nézze, gondoljunk a saját boldog gyermekkorunkra és csempésszük be a régmúlt játékait hétköznapjainkba, ezzel is megszínesítve gyermekünk életét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az idős szülők gondozásra, ápolásra szorulnak

Beszélnünk kell a szülőkről, akik megöregszenek és néha betegek is lesznek. Előbb utóbb ápolásra, ellátásra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük